Inloggen
Inloggen op Cultuurlokaal.nlStuur berichten voor de agenda naar de redactie.

Tekst in Steen - Michiel Deylius

Tekst in Steen - Michiel Deylius

Michiel maakt gedenktekens en beelden uit steen en geeft cursussen.

 

Ik ben werkzaam als beeldhouwer en letterhakker. Een belangrijk deel van mijn werk bestaat uit het ontwerpen en uitvoeren van grafmonumenten en andere toepassingen van de handgehakte letter. In mijn atelier in Woerden werk ik aan opdrachten die niet alleen in de regio Utrecht, maar op veel andere locaties in het land geplaatst worden.

 

Zowel in mijn opdrachten in de gedenksfeer als in mijn autonome werk, werk ik veel met tekst. Poëzie is voor mij een grote inspiratiebron. De associaties die bij mij opkomen leiden tot beelden, waarin ik soms (delen van) de tekst weergeeft.

 

Sinds mijn kennismaking met het letterhakken ben ik gefascineerd door de schoonheid en de toepassingsmogelijkheden van de ambachtelijk – met de hand – gehakte letter. Zowel de lettervorm als de steensoort waarmee gewerkt wordt, bieden vele mogelijkheden om uitdrukking te geven aan de boodschap die ik wil uitdragen. Elementen uit lettervormen zijn in mijn autonome werk terug te vinden.

 

 


Fotoalbum van Tekst in Steen - Michiel Deylius

Schaal met verstrooide letters - door Michiel Deylius Inscriptie voor Minkemacollege - door Michiel Deylius Beeldhouwwerk | Object #68 - door Michiel Deylius Handgemaakte grafmonumenten - door Michiel Deylius Workshop Letterhakken - door Michiel Deylius

Tekst in Steen - Michiel Deylius

Bezoekadres
Pottenbakkersweg 1
3449 HZ, Woerden

Contact
Michiel Deylius
telefoon: 06 – 21 967 998
email: tekstinsteen@deylius.nl
website: http://www.deylius.nl