Inloggen
Inloggen op Cultuurlokaal.nlStuur berichten voor de agenda naar de redactie.

Studio Namenia

Studio Namenia

 

Studio Namenia

Narmenia staat voor bijzondere fashion items, interieurproducten en kunstobjecten van ambachtelijk gemaakt wolvilt, gecombineerd met zijde en andere natuurlijke vezels. Ook zijn items van handgeschilderde zijde in de collectie. Met de natuur als inspiratiebron: felt like nature. Ambachtelijke technieken als natvilten, naaldvilten en plantaardig verven, worden daarbij op een eigentijdse manier gebruikt.

Kwaliteit, schoonheid en eenvoud typeren het merk.

 

Studio Namenia werkt in opdracht van o.a. interieurarchitecten en particulieren, veelal maatwerk. De wol is voornamelijk afkomstig van lokale Utrechtse schaapskuddes.

 

Bijzondere workshops

Daarnaast biedt Studio Namenia workshops ambachtelijk wolvilten, wol spinnen, plantaardig verven, koken & brouwen en nog meer creatieve workshops waarin het draait om een ambacht in een modern jasje. .

Workshops wolvilten - Creatieve workshops - Workshops koken & brouwen & Wolviltproducten - Kunst in opdracht - DIY materialen

 

De workshops vinden plaats op verschillende locaties in het midden van het land en dicht bij de natuur.  De hoofdlocatie is in Woerden, waar ook de winkel/showroom is. We kunnen natuurlijk ook naar jouw locatie reizen voor een onvergetelijke ervaring! 

De workshopruimte van Studio Namenia is bij Hoeve Wielrevelt, op landgoed Haarzuilens van Natuurmonumenten.

workshoplocatie bij: het Bankgebouw in Woerden. Het Bankgebouw ligt in het gezellige centrum van Woerden, met uitzicht op de prachtige Singel met park en op de haven van Woerden. Op deze locatie kun je workshops volgen, de makers aan het werk zien en producten uitzoeken in onze winkel/showroom. We waren volop aan het inrichten in juni en in juli openden we de deuren van deze prachtige locatie!

 

Inge Visser

Reizen en experimenteren

Zolang ik me kan herinneren, ben ik al bezig met het experimenteren met allerlei verschillende materialen. Tijdens verschillende reizen naar Estland, Letland, Litouwen en Georgië raakte ik gefascineerd door het wolvilten. In 2008 begon ik te experimenteren met wol en zijdevezel, materiaal met oneindig veel mogelijkheden.
Doceren en ontwerpen met wol

Met liefde voor het duurzame materiaal wol en geïnspireerd op de natuur ontwerp ik fashion items, interieuraccessoires en kunstitems van wolvilt. Ook geef ik workshops ambachtelijk wolvilten. Dat doe ik sinds 2011 op mijn workshoplocatie bij Hoeve Wielrevelt op landgoed Haarzuilens en op andere inspirerende locaties. Als gastdocent kom ik graag op scholen of academies.

Ik studeerde Kunst- en cultuurwetenschappen aan de Erasmus Universiteit en volgende lessen beeldende vormgeving aan de Willem de Kooning Academie in Rotterdam.

 

Studio Namenia

Inge Visser

facebook

Twitter @studionamenia

Winkel / showroom in het bankgebouw Westdam 4 3441 GA Woerden.

Open tijdens workshops en op afspraak


Fotoalbum van Studio Namenia


Studio Namenia

Bezoekadres
Het Bankgebouw Westdam 4
3441 GA Woerden

Postadres
Winter 21
3454 KS De Meern

Contact
Inge Visser
telefoon: 06-15315196.
email: inge@studionamenia.nl
website: https://www.studionamenia.nl/