Inloggen
Inloggen op Cultuurlokaal.nlStuur berichten voor de agenda naar de redactie.

Antonius Ziekenhuis Woerden (St.)

Antonius Ziekenhuis Woerden (St.)

de naam ‘Zuwe Hofpoort Ziekenhuis’  (13 oktober) verandert in de naam ‘St. Antonius Ziekenhuis Woerden’. Nog onduidelijk is of de lunchconcerten en exposities in 2018 nog op onderstaande wijze geregeld zullen zijn. zie voor de recente pratische informatie onder de streep.

 

Tot 2018

Hier vinden regelmatig lunchconcerten en exposities plaats.

 
Lunchconcerten
De lunchconcerten zijn meestal klassiek. (zie 'Cultuuragenda')
LunchconcertenAcht keer per jaar organiseert het Zuwe Hofpoort Ziekenhuis gratis lunchconcerten in de Grote Zaal (ingang tegenover het Gemeentehuis). De musici zijn gevorderde of net afgestudeerde conservatoriumstudenten die het plezierig vinden om op deze wijze podiumervaring op te doen. Het ziekenhuis beschikt zelf over een fraai gerestaureerde Bechstein-vleugel.
 
De lunchconcerten worden elke 2e dinsdag van de maand (oktober t/m mei) van 12.30u tot 13.00u gegeven en zijn voor iedereen gratis, ook als u niet in het ziekenhuis bent opgenomen. De foyer is vanaf 12.00u open, waar u een kopje koffie/thee wordt aangeboden en u een broodje kunt kopen.
 
Exposities
De exposities worden gegeven door regionale kunstenaars. (zie 'Exposities en Tentoonstellingen')
Zeven maal per jaar kunt u in het Zuwe Hofpoort Ziekenhuis wisselende exposities bezoeken. Deze exposities bestaan o.a. uit:
 
- schilderijen
- foto’s
- beeldhouwwerken
 
De werken worden tentoongesteld in de polikliniekhal, de röntgengang, het atrium en de gang naar het Regionaal Psychiatrisch Centrum Woerden (RPCW). Meer informatie over de actuele expositie kunt u lezen in de agenda.
 
Openingstijden expositie: maandag t/m vrijdag 08.00 - 17.00 uur 
 
Wij werken alleen met regionale exposanten. Beschrijf in uw brief de aard van de werken, de grootte en de hoeveelheid. De commissie beoordeelt of de werken geschikt zijn om in het ziekenhuis ten toon te stellen. Na goedkeuring ontvangt u een contract met de voorwaarden. Het ziekenhuis verzorgt voor de exposant de uitnodigingen en de opening van de tentoonstelling.

 

Op zaterdag wordt de tentoonstelling ingericht en start de expositie. De werken worden door het ziekenhuis verzekerd. De exposanten betalen gezamenlijk de premie. Het ziekenhuis rekent geen provisie bij eventuele verkoop van de werken.

More Sharing Servicesdelen | Share on facebookShare on twitterShare on hyvesShare on linkedin   Neem contact met ons op 

 

---------

Nieuwe situatieper 13 oktober:

de naam ‘Zuwe Hofpoort Ziekenhuis’  (13 oktober) verandert in de naam ‘St. Antonius Ziekenhuis Woerden’. Beide ziekenhuizen gaan voortaan samen verder als één organisatie, namelijk ‘St. Antonius Ziekenhuis’.

Onderstaand vindt u de informatie die hoort bij de nieuwe situatie per 13 oktober:
‘St. Antonius Ziekenhuis Woerden’;
- Website https://www.antoniusziekenhuis.nl/
- Postbusadres ‘St. Antonius Ziekenhuis (Woerden), Postbus 2500, 3430 EM Nieuwegein’

 

Bezoekadres blijft ‘Polanerbaan 2, 3447 GN Woerden’ en telefoonnummer blijft (vooralsnog)

Volledigheidshalve:
• Zuwe Hofpoort, Buitenpolikliniek Mijdrecht wordt St. Antonius Polikliniek Mijdrecht (Adres: Hoofdweg 1, 3641 PN Mijdrecht)
• Per vandaag (13 oktober) sluit Zorgpoort Leidsche Rijn.

 


Exposities en tentoonstellingen - Antonius Ziekenhuis Woerden (St.)


vr 22 maart 2024 t/m vr 24 mei 2024
Marloes Wijtsma tekent boeketten en bloesem en maakt een eigentijdse vertaling van de bloemstillevens uit de Gouden Eeuw. De verf vloeit, drupt en spat op soms onbewerkt linnen met daarin verwerkt de gedetailleerde tekeningen van bloemen en bladeren. lees meer
Genre: Schilderkunst


Antonius Ziekenhuis Woerden (St.)

Bezoekadres
Polanerbaan 2
3447 GN Woerden

Postadres
St. Antonius Ziekenhuis (Woerden)
Postbus 2500 3430 EM Nieuwegein

Contact
telefoon: 0348-427911.
website: https://www.antoniusziekenhuis.nl/