Inloggen
Inloggen op Cultuurlokaal.nlStuur berichten voor de agenda naar de redactie.

Bonaventurakerk Woerden

Bonaventurakerk Woerden

Het kerkgebouw
 
De neogotische Bonaventurakerk aan de Rijnstraat werd in februari 1892 in gebruik genomen. Deze driebeukige basicale kruiskerk, ontworpen door Nicolaas Molenaar, werd gebouwd op de zgn. ”hoogte”, een hoger gelegen stuk grond dat deel uitmaakte van de binnenwal van de stad.
 
De kerk met transept, zijkapellen, luchtbogen en bijna 80 meter hoge toren werd in 1974 op de lijst van beschermde monumenten geplaatst. Geen dag te vroeg; in die jaren werd namelijk steeds duidelijker dat de kerk aan meer dan een stevige opknapbeurt toe was. Wilde de monumentale kerk behouden blijven, dan was algehele restauratie dringend geboden.
In januari 1990 kwam de zaak op scherp te staan. Een felle storm richtte zware schade aan. Verder uitstel van de restauratie was niet meer mogelijk. Tien jaar later werden de herstelwerkzaamheden afgerond. Woerden beschikte weer over een in oude luister hersteld en tegelijkertijd naar de eisen van de moderne tijd ingericht sfeervol kerkgebouw. De Bonaventurakerk was klaar voor de 21e eeuw.
 
Bonaventura betekend: De weg die de Geest naar God voert. Met deze betekenis is onze kerk een ontmoetingsplaats waarin wij met een eigen gezicht binnen de samenleving, lief en leed willen delen middels vieringen. Samen met het pastorale team en onze vele vrijwilligers vormen we een levendige geloofsgemeenschap waar uit naam van Jezus Christus mensen samenkomen die een levenshouding uitdragen die gekenmerkt wordt door gastvrijheid, openheid en respect voor elkaar.

 

Wij zien U graag in onze vieringen of voor een bezoekje aan ons prachtige kerkgebouw
 


Bonaventurakerk Woerden

Bezoekadres
Rijnstraat 56
3441 BV Woerden

Contact
telefoon: (0348) 203 012
email: secr@parochiepaxchristi.nl
website: http://www.parochiepaxchristi.nl/category/woerden/