Inloggen
Inloggen op Cultuurlokaal.nl


Nieuwsbrief
Opgeven voor de Cultuurlokaal.nl nieuwsbriefItems voor agenda of nieuws zenden naar info@cultuurlokaal.nl

I.V.N Woerden

I.V.N Woerden

IVN Woerden betrekt mensen bij natuur, milieu en landschap.

Met leuke en leerzame activiteiten voor mensen van alle leeftijden.

IVN Woerden is een actieve afdeling met ruim 200 leden.

 

 

Heb jij zin om mee te doen?

Wij bieden activiteiten aan voor alle leeftijden.

Maar je kunt ook donateur worden.

 

IVN Woerden kent 3 soorten lidmaatschap:

  1.     Volwassen lid;
  2.     Jeugdlid tot 18 jaar;
  3.     Donateur.

 

Volwassen leden

Volwassen leden sluiten zich aan bij minstens 1 van de wekrgroepen. Je kunt natuurlijk eerst nog wat rondkijken voordat je een keuze maakt. En je hoeft echt niet alles af te weten van planten, dieren  of milieubeheer. Enthousiast meedoen is al genoeg!

Jeugdlid

       Buitenbanjers

Ravotten in het bos en zoeken naar sporen van dieren. Of kleine schatten ontdekken in de natuur. Vind jij dat leuk? Doe dan mee met de jeugdnatuurgroep van IVN-Woerden. Voor nieuwsgierige en speelse ‘buitenbanjers’!  Voor jongens en meisjes van 7 tot en met 12 jaar

Donateur

Heb je te weinig tijd om in een werkgroep actief te zijn? Maar wil je de afdeling steunen en af en toe meedoen aan een cursus of lezing? Word dan donateur van IVN Woerden.

 

 

werkgroepen bijvoorbeeld;

  • De werkgroep Educatieve tuin onderhoudt de heemtuin in het Brediuspark. Wekelijks komt de groep samen om te wieden, zaaien, planten, spitten en snoeien.  Heerlijk ontspannen buiten bezig zijn. En je steekt ook nog veel op van je medetuiniers.
  • De werkgroep Landschapsbeheer van IVN Woerden onderhoudt een deel van het landgoed Bredius en is actief in het buitengebied van Woerden. Bijvoorbeeld door wilgen te knotten en geriefbosjes uit te dunnen.
  • Vind je het leuk om planten te leren determineren?  En dan speciaal soorten die in Nederland in het wild voorkomen? Dan is de Plantenwerkgroep iets voor jou. In elk seizoen is wel wat te bespreken over planten, hoe ze groeien en wat voor kenmerken ze hebben.

Zie voor andere werkgroepen de wensite.

 

Redactie Groene Opkikker

De Groene Opkikker is het verenigingsblad dat 3x per jaar uitkomt. Alle leden, jeugdleden en donateurs kunnen hieraan bijdragen.
Joke van Aarst, 0348-415788, javolkers66@gmail.com

 

De schoolexcursies vinden plaats onder schooltijd in het Brediuspark. Excursies voor scholen in Harmelen zijn in het Natuurterrein De Kievit in Harmelen.
Meehelpen bij de NME-scholenwerkgroep

Vind jij het leuk om met een basisschoolklas als begeleider mee naar buiten te gaan? Je kunt als vrijwilliger meewerken in de NME-scholenwerkgroep. Meld je dan aan bij de contactpersoon.
Contactpersoon

Joke Vesseur: 0348-415853, joke.vesseur@planet.nl


Fotoalbum van I.V.N Woerden


I.V.N Woerden

Bezoekadres
NME Centrum InBredius Kievitstraat 42
3443 BG Woerden

Contact
Heleen Parre, voorzitter,
telefoon: 06-54346745
email: ivnsecretariaat.woerden@gmail.com