Inloggen
Inloggen op Cultuurlokaal.nlStuur berichten voor de agenda naar de redactie.

Horeca - Banja restaurant

Horeca - Banja restaurant

 Banja

In het oude centrum van Woerden, bevindt zich de Havenstraat een uniek pittoresk straatje met vele monumentale panden. Op nummer 45 treft u Genieten bij Banja. De ingang is gemakshalve om de hoek in de Paardensteeg. Bij Banja kunt u terecht voor een heerlijke lunch, een uitgebreide High-tea, een voortreffelijke borrel en diner.

 

Historie

De familie Radovanovic begon in 1984 het succesvolle Joegoslavisch restaurant Istra.

In 1984 opende Nel en haar man Rade Joegoslavisch restaurant Istra in de Kazernestraat. Dat verhuisde later naar de Wilhelminaweg. Samen runden ze 21 jaren lang met veel plezier en succes hun Istra. Totdat Rade ziek werd. Een paar jaar na het overlijden van Rade besloot Nel toch weer door te gaan en startte Istra Anders in de Hazelaarstraat. Anders, want het was nu immers anders.

Na zes jaar kwam er een plek vrij in de Havenstraat, samen met dochter Marija en schoonzoon Mo begon ze daar Banja. Wéér anders, maar toch ook heel erg hetzelfde, de inzet het smakelijke eten en de warmte bleven.

 

live jazzmuziek.

Restaurant Banja organiseert zondag 28 januari voor de eerste keer een middag met live jazzmuziek. Als deze jazz-zondag aanslaat bij het publiek, wil Banja elke vierde zondag van de maand jazz brengen.

 

Woerden heeft een rijke geschiedenis op het gebied van de jazz. De Woerdense Jazzclub was jarenlang erg actief, o.a. met het jaarlijkse jazzfestival en maandelijkse jazzoptredens. Café/restaurant Walzicht was zestien jaar lang het podium voor eveneens een maandelijkse Jazz op Zondag, totdat dit in 2013 stopte.
Met Jazz Bij Banja wil restaurant Banja deze traditie weer oppakken met oude stijl jazz. Lekker in het gehoor liggende, toegankelijke muziek uit de jaren dertig van de vorige eeuw. Twee ‘huisorkesten’ verzorgen de komende tijd de muziek.
 


 

 

Openingstijden:

Dinsdag tot en met zaterdag geopend van 16.00 tot 24.00 uur.

Zondag geopend van 17.00 tot 24.00 uur.

Onze keuken is om 21.30 uur gesloten.

Op maandag gesloten.

Voor groepen of tijdens evenementen is aanpassing van
de openingstijden mogelijk.
Reserveren graag telefonisch!
 


Fotoalbum van Horeca - Banja restaurant


Horeca - Banja restaurant

Bezoekadres
Havenstraat 45 (ingang Paardensteeg)
3441BH Woerden

Contact
telefoon: 0348 412442
email: info@genietenbijbanja.nl
website: http://www.genietenbijbanja.nl