Inloggen
Inloggen op Cultuurlokaal.nlStuur berichten voor de agenda naar de redactie.

IJsbaan Woerden open

za 2 december 2023 t/m zo 7 januari 2024

Vanaf 9.30 uur.

IJsbaan Woerden zaterdag 2 december open

Woerden, 28 november 2023 (persbericht) - De Rotary-ijsbaan op het Woerdense Kerkplein gaat zaterdagmorgen 2 december weer open. Vanaf 09.30 uur kan jong en oud op de ijsbaan terecht. Het wordt er weer ouderwets gezellig, met een strakke ijsvloer, vrolijke kerstsongs en sfeervolle (led)verlichting. Bijna 3.000 basisschoolleerlingen komen tijdens schooluren gratis schaatsen. Ze worden begeleid door jongeren van het Kalsbeek en Minkema College. Die vervullen op de ijsbaan met veel plezier hun maatschappelijke stage. 
’s Avonds is de ijsbaan het decor voor de superspannende Curlingcompetitie, die in Woerden wordt gespeeld met speciaal geprepareerde fluitketels.
Buiten schooltijden is de ijsbaan, na betaling van een bescheiden entreebedrag, toegankelijk voor iedereen op hockey- of kunstschaatsen. Die schaatsen kunnen op de baan zelf ook worden gehuurd.

Generaties verbinden
Met hulp van een groot aantal vrijwilligers en sponsoren lukte het de Rotaryclubs Woerden en Woerden Oude Rijn ook dit jaar weer een baan van bijna 300 m2 écht ijs neer te leggen in het stadshart. De baan is open tot en met zondag 7 januari. Doel van de Rotaryclubs is de Woerdense jeugd t/m 12 jaar een aantal uren ijsplezier te bezorgen. Maar vooral ook om Woerdense generaties met elkaar te verbinden: de kinderen die er (met ouders of grootouders) komen schaatsen, jongeren die er hun maatschappelijke stage vervullen, Woerdenaren van alle leeftijden die zich in de Curlingcompetitie storten en vrijwilligers die dat alles begeleiden.  Op social media zijn al filmpjes te zien van teams die hilarisch hard aan het oefenen zijn voor de Curlingcompetitie.
Vrije curlers kunnen nog een paar uur op de baan terecht. Reserveren voor vrij curlen kan via curling@ijsbaanwoerden.nl.
Wie interesse heeft om vrijwilliger te worden op de ijsbaan: kijk op de (vernieuwde) website www.ijsbaanwoerden.nl. Alle activiteiten op de ijsbaan zijn te daar te volgen, of via Facebook en  Instagram.


Locatie

Kerkplein
Woerden


Website: IJsbaan Woerden open


IJsbaan Woerden

IJsbaan Woerden