Inloggen
Inloggen op Cultuurlokaal.nl



Stuur berichten voor de agenda naar de redactie.

Wereldlichtjesdag

zo 10 december 2023

18.30 uur

In Woerden wordt op zondag 10 december stilgestaan bij overleden kinderen, als onderdeel van Wereldlichtjesdag. Er is een samenzijn bij het Brediushonk en aansluitend een ‘lichtjeswandeling’.

Het is voor de zesde keer dat er op Wereldlichtjesdag een bijeenkomst wordt gehouden in Woerden. De organisatie is in handen van Patrick en Nienke Spithoven en Nicole Fazzi-Burgers. “Het verlies van een kind, jong of oud, geeft ontzettend veel (verborgen) verdriet”, vertelt Nienke. “Samen creëren we een mooi moment van herinnering, maar ook een plek waar het gemis gedeeld kan worden. Uit ervaring weet ik dat dit steun en kracht geeft.”

Kaarslicht
Iedereen die een kind heeft verloren, ongeacht de leeftijd, of hier in de nabije omgeving mee te maken heeft gehad, is vanaf 18.30 uur welkom bij het Brediushonk. Om 19.00 uur start de bijeenkomst in de buitenlucht. Tijdens de herdenking is er volop kaarslicht. Daarnaast komt de Woerdense Sofie de Bruijn zingen. Verder zal er gesproken worden door ouders, waaronder Deborah d’Hondt. Zij presenteerde deze zomer ‘Sterrenkind’, een prentenboek voor kinderen met een sterrenbroertje of -zusje.  


Locatie

Brediushonk
Woerden