Inloggen
Inloggen op Cultuurlokaal.nlStuur berichten voor de agenda naar de redactie.

Veenfabriek De Klap 3 | HULP

do 11 april 2024

20.15 uur, € 20,00.

Veenfabriek
De Klap 3 | HULP

Deel drie van drieluik De Klap (Na Krant en Recht).

Tragikomisch muziektheater en liefdevolle satire over hoe goede bedoelingen in een steeds complexere wereld de plank soms misslaan.

In het buurthuis bereidt een groep vrijwilligers zich monter voor op een benefietavond. Met de beelden van een verwoestende tsunami bij Chili nog op het netvlies gebrand, worden de handen massaal uit de mouwen gestoken. Ieder draagt z’n steentje bij: stoelen worden klaargezet, het buurtbandje doet een soundcheck en zelfs de lokale BN’er maakt zijn opkomst. Want alle kleine beetjes helpen - toch? Gaandeweg de avond slaat de goede moed om in twijfel: we willen helpen, maar helpt het ook?

Met Hulp sluit schrijver en regisseur Joeri Vos zijn drieluik De Klap af. Ieder deel is geïnspireerd door de vraag “Waar doe je goed aan?” en portretteert een groep die zich (min of meer) professioneel verhoudt tot een grote en ontwrichtende gebeurtenis op het wereldtoneel. Na de wereld van de nieuwsbladen in Krant en een platform van internationaal humanitair recht in Recht, duikt Vos met Hulp in de goede bedoelingen van kleinschalige hulporganisaties. Hulp is een liefdevolle satire over de onhandige pogingen waarmee we trachten het juiste te doen in een steeds complexer wordende wereld.
De drie delen staan op zichzelf, maar ze alledrie zien en horen is warm aanbevolen.


Tekst en regie | Joeri Vos - Compositie | Bastiaan Woltjer en John van Oostrum - Muziek en spel | John van Oostrum, Bastiaan Woltjer, Milena Haverkamp, Yamill Jones, Phi Nguyen, Jacobien Elffers

De Pers:
“Een slim getoonzette, het brein op scherp zettende oproep tot gedegen onderzoek. Waarvan acte.” - de Volkskrant

“Op onnavolgbare wijze verbindt Joeri Vos een gelaagde intellectuele inhoud met een muzikale dramaturgie, die zich weinig aantrekt van lineariteit of narratieve logica, maar daarmee des te meer ruimte biedt om de gekozen thematiek op allerlei uiteenlopende wijzen te benaderen.” - NRC


Locatie

Klooster | Theater
Wilhelminaweg 77, 3441XB Woerden


Website: Veenfabriek De Klap 3 | HULP


Klooster | Theater

Klooster | Theater