Inloggen
Inloggen op Cultuurlokaal.nlStuur berichten voor de agenda naar de redactie.

LAVA Collective Homme

do 15 februari 2024

20.15 uur, € 19,50.

LAVA Collective
Homme

Na de eerste twee krachtige en succesvolle producties Furia (2022) en la despedida (2023) brengt het collectief deze nieuwe multidisciplinaire voorstelling voor muziek- en theaterliefhebbers.

Een gedurfd wankel evenwicht waarbij gevoeligheid en ongepolijste fysieke eerlijkheid samensmelten tot een poëtisch dansconcert.

Homme is een theatrale, muzikale dansvoorstelling van LAVA Collective onder artistieke leiding van choreograaf Patricia van Deutekom waarin twee karakteristieke mannelijke dansers en één live
multi-instrumentalist de thema’s broederschap en manhaftigheid letterlijk en figuurlijk te lijf gaan. Homme gaat over verbroedering en broederschap, toenadering en wederzijds begrip. Over speelse, jonge honden en strijdende, dominante alfamannen. Over de jaloezie, ongelijkheid en eenzaamheid in het eerste Bijbelse verhaal van broers Kaïn en Abel.

Homme is een zoektocht naar gedragscodes en omgangsvormen. Een zoektocht naar de balans in gelijkheid in geest, lichaam en karakter. Uitdagend, aftastend, gestaag opbouwend naar een sterk fysieke en emotionele krachtmeting in dans, beeld en muziek.  Homme is de derde voorstelling van LAVA Collective die start vanuit het hoofd en hart van Van Deutekom. Geloof, menselijke emoties, actie-reactie zijn terugkerende thema’s in
haar werk. Wat Van Deutekom al tijdens Furia (2022) en La Despedida (2023) met een grote cast vrouwen onderzocht, diept zij verder uit met de mannelijke energie en intimiteit in Homme.

 


Locatie

Klooster | Theater
Wilhelminaweg 77, 3441XB Woerden


Website: LAVA Collective Homme


Klooster | Theater

Klooster | Theater