Inloggen
Inloggen op Cultuurlokaal.nlStuur berichten voor de agenda naar de redactie.

Duda Paiva Company Kinderen van het Verdwenen Woud (6+)

zo 21 januari 2024

15.00 uur, € 12,50.

Duda Paiva Company
Kinderen van het Verdwenen Woud (6+)

Een jeugdtheatervoorstelling met poppen over verdwenen dieren uit het regenwoud.

Op een schilderachtige verborgen plek, tussen de stad en dat wat is overgebleven van het regenwoud ontmoeten we Yara en Barnabe, broer en zus. Ze zijn verdwaald in het bos vlakbij hun boerderij. Er zit magie in het bos, dat vol staat met geneeskrachtige planten en fluisterende bomen. Yara en Barnabe zijn gefascineerd door verhalen over mysterieuze wezens die ooit in het bos leefden, zoals de gevaarlijke jaguar, de nieuwsgierige miereneter, de hilarische blauwe arara en de vuurvliegjes die 's nachts het donkere bos verlichten. Het bos is magisch mooi. En toch werd het uiteindelijk omringd door de stad. Maar de Curupira laat zich niet zomaar omsingelen. De Curupira schijnt een extreem mysterieus wezen te zijn. Over zijn uiterlijk zijn de meningen verdeeld. én ding is duidelijk: zijn voeten zijn staan achterstevoren en hij is keer op keer betrokken bij kattenkwaad.

Een visuele voorstelling met poppen, dans en oude inheemse muziek uit Brazilië. In de jeugdvoorstellingen van Duda Paiva Company komt de wereld die kinderen kennen uit tekenfilms en games tot leven. Deze nieuwe jeugdvoorstelling zit vol visuele poëzie en liefde voor het vertellen van verhalen.

Als Braziliaanse maker voelt Duda zich direct betrokken bij de ontwikkelingen in zijn geboorteland. Daarom komt hij na het succes van Vergeten Dieren en Verloren Zaken terug met een nieuwe jeugdtheatervoorstelling, nu over verdwenen dieren uit het regenwoud. De schuimrubberwereld van Duda Paiva is de ultieme plek om ze weer tot leven te brengen.

Na afloop van de voorstelling mag iedereen even het podium op voor een selfie met de poppen, om vragen te stellen en ja, ontdekken hoe schuimrubber voelt, dat mag ook!
 


Locatie

Klooster | Theater
Wilhelminaweg 77, 3441XB Woerden


Website: Duda Paiva Company Kinderen van het Verdwenen Woud (6+)


Klooster | Theater

Klooster | Theater