Inloggen
Inloggen op Cultuurlokaal.nlStuur berichten voor de agenda naar de redactie.

Fadoquartet Quatro Ventos Een middag Portugal met muziek en Port

zo 12 november 2023

15.00 uur, € 27,50.

Fadoquartet Quatro Ventos
Een middag Portugal met muziek en Port

Een verrassende selectie Portugese versies van liedjes uit alle windstreken. Met na afloop een kort college over port.

Clube de fado is de titel van het programma van het fadoquartet Quatro Ventos.

Quatro Ventos speelt met elementen uit de Portugees populaire muziek, op de golven van swing, Franse chansons en “canzone italiana”, om onherroepelijk terecht te komen bij de Portugese blues: de fado.
De Portugese zanger/gitarist Emanuel Pessanha is sinds twintig jaar de voorman van dit uitmuntende fado-ensemble.

Om aan te tonen dat fado veel meer is dan alleen een Portugees muziekgenre brengt Quatro Ventos met Clube de fado een verrassende selectie Portugese versies van liedjes uit alle windstreken, oftewel alle ‘quatro ventos’. Hierbij valt te denken aan nummers van o.a. Ramses Shaffy, Charles Aznavour, Sting en Jacques Brel in een nieuw fado-jasje. Een avond met Quatro Ventos is als weg mijmeren over warme zomeravonden in Portugal, met warme klanken en smeuïge anekdotes. De band speelt, naast nieuw repertoire, een selectie van – in hun oren – de mooiste fado’s ooit geschreven.

Emanuel Pessanha is geboren op het eiland São Miguel, deel van de Portugese eilandengroep de Azoren. In 1991 vond hij zijn thuishaven in Nijmegen. Buiten Nederland weet de groep tevens successen te boeken in Portugal, Zwitserland, Frankrijk, België, Luxemburg, Duitsland en de Verenigde Staten. Overige bandleden zijn: Portugese gitaar, Bouzouki en gitaar: Pieter Klaassen (Nederland), Piano, accordeon en alto-dwarsfluit: Kristján Martinsson (IJsland) en Contrabas: Luciën Matheeuwsen (Nederland).

Quatro Ventos zoekt, live en op cd, graag samenwerking met musici van diverse pluimage, zoals de Portugese popster Rui Veloso, Frank Boeijen, Maria de Fátima, Makis Seviloglou, Daisy Correira, Hind Laroussi, Fernando Lameirinhas, Zeca Medeiros en de singer/songwriters Luís Alberto Bettencourt en Iain Matthews.

‘Een geweldige band!’ (Frank van Herk, De Volkskrant)

I.s.m. het Woerdens Wijnhuis maken we er een heerlijke zondagmiddag van. Na het concert is er een kort college over Port, Port; een prachtige versterkte wijn uit het noorden van Portugal en staat er vanzelfsprekend een heerlijk glas Port of Portugeze wijn voor U klaar.  


Locatie

Klooster | Theater
Wilhelminaweg 77, 3441XB Woerden


Website: Fadoquartet Quatro Ventos Een middag Portugal met muziek en Port


Klooster | Theater

Klooster | Theater