Inloggen
Inloggen op Cultuurlokaal.nlStuur berichten voor de agenda naar de redactie.

Bockbierfestival Woerden

zo 1 oktober 2023

Bockbierfestival Woerden
Bockbierfestival Woerden wordt dit jaar voor de 10de X georganiseerd! Zondag 01-10-‘23 presenteren 20 brouwerijen hun bockbier op het Exercitieveld!
www.spsw.nl

 

Het festival wordt gehouden op het Exercitieterrein in Woerden op 2 minuten loopafstand van het station dus makkelijk bereikbaar voor bezoekers van buiten Woerden.
In een “herfstige” sfeer staan er maar liefst 18 brouwerijen hun bockbieren te promoten. Van elke brouwerij staat de brouwer/ eigenaar of een medewerker achter de tap.
Hierdoor heeft het festival een meer informatief karakter, mede doordat er wordt geschonken in proefglazen die bij de ingang te koop worden aangeboden heeft het veel weg van een grote gezellige proeverij.
Livemuziek is er op de achtergrond en aan de hongerige mens is ook gedacht.
Er zijn diverse gerechten verkrijgbaar die allemaal met of in bockbier zijn bereid, zoals frietje bockbier stoofvlees, broodje bockbier worst, en bierbitterballen.
Maar ook een Lokale Bistro die broodjes pulled-boar en curryworst (beide met bockbier saus) van de BBQ/smoker verkopen.
De entree is gratis. Om te proeven koopt u een proefglas en muntjes. Er wordt natuurlijk alleen geschonken aan bezoekers van 18 jaar en ouder. Er is ook een centrale bar aanwezig met fris, koffie en een glas wijn.
De stichting:
Stichting Promotie Speciaalbier Woerden (SPSW) is opgericht in 2011 door de eigenaren van café Drinkerij ’t Bierhuys uit Woerden.
De stichting heeft tot doel het organiseren van evenementen om speciaalbier meer onder de aandacht te brengen van een groter publiek. En tevens het promoten van kleinere (regionale) streekbrouwerijen. Dit doet de stichting door het organiseren van het bockbier festival en diverse andere proeverijen in het café en op locatie.
Volg de updates van het festival via Instagram; @bockbierfestivalwoerden en Facebook op www.facebook.com/SPSWoerden .


Locatie

Excercitieveld
Woerden


Website: Bockbierfestival Woerden


a: algemeen Evenementen

a: algemeen Evenementen