Inloggen
Inloggen op Cultuurlokaal.nlStuur berichten voor de agenda naar de redactie.

Gluren bij de buren

zo 2 juli 2023

13.00-18.00 uur.

Programma Gluren bij de Buren Woerden bekend: 44 tuinen veranderen in tijdelijke theaters in Woerden.


Programma Gluren bij de Buren Woerden bekend
44 tuinen veranderen in tijdelijke theaters in Woerden, Kamerik, Harmelen en Linschoten.

Amateurkunstfestival Gluren bij de Buren heeft het programma bekendgemaakt. Op zondag 2 juli tussen 13.00 en 18.00 vinden optredens plaats in 44 tuinen in Woerden, Harmelen, Kamerik en Linschoten. Bezoekers kunnen van optreden naar optreden wandelen of fietsen en leren zo de wijk kennen, genietend van lokale podiumkunsten. Het programma is te vinden op glurenbijdeburen.nl/programma/woerden.

Sinds 2015 doet Woerden jaarlijks mee met het landelijke festival Gluren bij de Buren.
De hoeveelheid deelnemende tuinen ligt ver boven de verwachtingen van de organisatie.
“In Woerden is het festival voor het eerst georganiseerd in 2015, en we zien dit jaar weer echt hoeveel enthousiaste cultuurliefhebbers en bijzondere amateurkunstenaars Woerden in huis heeft."
"Wij zijn erg trots op het programma, en wij geloven dat alle bezoekers echt een leuke dag gaan hebben,” zegt programmamakers Mark van Leeuwen, Danny Merks, Cindy de Goeij en Charlotte Welling.

Een grote verscheidenheid aan podiumkunstenaars verrijken de tuintheaters. Bezoekers kunnen bijvoorbeeld van een muziekoptreden op de omloog van het Kasteel naar een jazzband in de achtertuin. Ook cursisten van Het Klooster, a capella koren en cabaretiers betreden het podium.

Alle optredens zijn te bezoeken op basis van vrijwillige bijdragen en reserveren is niet nodig. De optredens duren maximaal 30 minuten, de fanatiekeling kan op deze manier wel zeven optredens bijwonen. Bezoekers kunnen op de website een route uitstippelen om te printen of te delen met vrienden, familie en buren.

Stichting Kult Kompagnie en Mark van Leeuwen, de organisatie achter Gluren bij de Buren, werkt samen met verschillende landelijke en lokale partijen om het festival te realiseren. Buurtzorg en Philadelphia Zorg werken mee aan het festival, en het festival wordt gesponsord door Gevaert Makelaars Woerden en Albert Heijn Woerden en krijgt subsidie van CultuurPlatform Woerden en het VSB Fonds Woerden.

 


Locatie

Tuinen in alle wijken van Woerden
Woerden


Website: Gluren bij de buren


a: algemeen Concerten

a: algemeen Concerten