Inloggen
Inloggen op Cultuurlokaal.nlStuur berichten voor de agenda naar de redactie.

Mattheus Passie met Noraly Beyer

do 6 april 2023

20.15 uur, € 26,50.

De Mattheus Passie

Een van de grootste muziekwerken van de klassieke muziek: de Mattheus Passie, vertolkt in een gedurfde en verfrissende bewerking. Een unieke uitvoering waarin klassieke muziek en Latijns-Amerikaanse muziek elkaar ontmoeten.

De overleden theatermaker Jan Rot maakte de Nederlandse hertaling en dit wordt op indrukwekkende wijze het verhaal van de evangelist. De populaire zangeres Sharon Kips en bariton Job Hubatka nemen de beroemde recitatieven en aria’s van het lijdens- en sterfverhaal voor hun rekening.

Kips verwierf vooral bekendheid als winnaar van het RTL 4-programma X Factor. Sindsdien is zij een veelgevraagd artiest in met name de Nederlandse gospelscene. Bariton Job Hubatka soleerde eerder in opera’s van Salieri, Donizetti en Rossini in binnen- en buitenland. Naast klassiek en barok heeft ook de hedendaagse muziek zijn grote interesse.

De muziek wordt verzorgd door het orkest Musica Extrema, dat sinds haar oprichting een ontwikkeling heeft meegemaakt die op zijn minst opmerkelijk te noemen is. Het orkest heeft op praktisch alle grote- en kleine concertpodia van Nederland gestaan, maar ook het buitenland heeft al vaak met dit ensemble kennis mogen maken.

Let op! Deze voorstelling is verplaatst van zaterdag 9 april 2022 naar donderdag 6 april 2023. Uw kaarten blijven geldig.
 


Locatie

Klooster | Theater
Wilhelminaweg 77, 3441XB Woerden


Website: Mattheus Passie met Noraly Beyer


Klooster | Theater

Klooster | Theater