Inloggen
Inloggen op Cultuurlokaal.nlStuur berichten voor de agenda naar de redactie.

Teun Toebes

wo 5 april 2023

20.15 uur, € 22,25.

VerpleegThuis

VerpleegThuis ‘Live’ is niet alleen de meest ontwapenende show die je gaat zien, het is een ‘lifechanger’; de kans dat de show over jouw toekomst gaat is één op vijf.

Naar aanleiding van het grote succes van zijn boek, VerpleegThuis, waarmee hij op 1 debuteerde in de bestsellerlijst en er ruim 30.000 verkocht in de eerste drie weken, breidt Teun Toebes zijn missie uit naar de theaters van Nederland.
Teun is 22, kerngezond en woont samen met mensen met dementie op de gesloten afdeling van een verpleeghuis, waarom?

Als afgestudeerd verpleegkundige in de geriatrie weet hij dat het leven een nachtmerrie kan zijn als het hoofd en lichaam vergeten contact te maken. Daarom wil Teun juist nu ervaren hoe het is om een oudere te zijn in een verpleeghuis. Om dit doel te bereiken, gaat hij ver, heel ver. Meer dan een jaar geleden besloot hij zich permanent te vestigen op de gesloten afdeling van een verpleeghuis in Utrecht.

In het verpleeghuis krijgt hij antwoorden op veel vragen. Zoals Teun het zelf zegt: “Nu is het een verpleeghuis maar we moeten het een verpleegTHUIS maken”.

In het verlengde van zijn boek schetst Teun op een aangrijpende en ontwapende manier een nieuw mensbeeld van mensen met dementie. Als je anders gaat kijken, zal niks meer hetzelfde zijn. Mensen met dementie blijven namelijk net als jij en ik, mens voor altijd! #HumanForever.

Een interactieve show met grappige, verdrietige en vrolijke anekdotes met als doel mensen te helpen bij het ‘Nieuwe Denken’.


Locatie

Klooster | Theater
Wilhelminaweg 77, 3441XB Woerden


Website: Teun Toebes


Klooster | Theater

Klooster | Theater