Inloggen
Inloggen op Cultuurlokaal.nlStuur berichten voor de agenda naar de redactie.

tWonder

vr 16 juni 2023 t/m za 17 juni 2023

’t Wonder is het gloednieuwe tweedaagse festival in hartje Woerden. Het Exercitieveld is decor voor een spetterend culinair muziekfestival voor alle leeftijden.

H‘t Wonder dankt zijn naam aan de legende ‘Het Wonder van Woerden’, ook wel het viswonder. In 1576 vochten de inwoners van Woerden tegen de Spaanse belegering. Zij hielden stand, maar er dreigde een hongersnood. Toch gaven de Woerdenaren niet op, ze baden tot God voor een wonder. Het wonder geschiedde: van de een op de andere dag kwamen er honderden grote vissen via de Oude Rijn de stad in. Zo veel, dat de inwoners de vissen makkelijk uit het water konden halen. De stad was gered!


Tijdens ’t Wonder vieren we de stad Woerden en zorgen we voor eten, drinken en vermaak in overvloed.


Iedereen is welkom op ‘t Wonder. In verband met de veiligheid en de opzet van het festivalterrein is het aantal kids- en jeugdtickets beperkt. Kinderen en jongeren moeten in het bezit zijn van een geldig kids- of jeugdticket. Zij kunnen dus niet op een volwassenenticket naar binnen. Alle bezoekers onder de 18 jaar moeten begeleid worden door een volwassen begeleider van 30 jaar of ouder.

 

Op vrijdag 16 en zaterdag 17 juni 2023 zal de eerste editie van het gloednieuwe culinaire muziekfestival genaamd ’t Wonder plaatsvinden in hartje Woerden. Met dit festival brengen we een ode aan het Wonder van Woerden.

Het Exercitieveld in het centrum van Woerden is decor voor een spetterend culinair muziekfestival voor alle leeftijden. De line-up van het festival is al bekend. Op vrijdag luister je naar Racoon, Nielson, Tim Akkerman & The Ivy League en Joël Borelli en op zaterdag wordt de line-up gevormd door niemand minder dan DI-RECT, Son Mieux, MEAU en Handsome Poets. Het culinaire programma wordt ingevuld door de beste chefs uit de regio. Naast de muziekoptredens zal er genoeg te doen zijn op het terrein voor jong en oud.

Kaartverkoop
De kaartverkoop van ’t Wonder zal vrijdag 27 januari om 10:00 uur van start gaan via de website https://twonder.nl/tickets/. Bezoekers kunnen een dagticket of passe-partout aanschaffen. In de eerste fase van de kaartverkoop is een dagticket slechts €17.50 per persoon, voor kinderen gelden aparte prijzen.

Het Wonder van Woerden
‘t Wonder dankt zijn naam aan de bekendste legende van de stad, ‘Het Wonder van Woerden’. In 1576 vochten de inwoners van Woerden tegen de Spaanse belegering. Zij hielden stand, maar er dreigde een hongersnood. De Woerdenaren baden tot God en een wonder geschiedde: van de een op de andere dag kwamen er honderden grote vissen via de Oude Rijn de stad in. De stad was gered. Toen vissen in overvloed, nu vermaak, muziek, eten en drinken in overvloed!
 


Locatie

Excercitieveld
Woerden


Website: tWonder


a: algemeen Evenementen

a: algemeen Evenementen