Inloggen
Inloggen op Cultuurlokaal.nlStuur berichten voor de agenda naar de redactie.

Veenfabriek De Klap 2: Recht

vr 31 maart 2023

20.15 uur, € 19,50

Deel twee van drieluik De Klap (Na Krant).

In Recht worden beslissingen over leven en dood genomen door mannen in een chique nachtclub. Mannen die met whisky praten over politiek en geld, soms afgeleid door het broeierige entertainment van de nacht.

Het is een zwoele zomeravond. Niet ver van het Vredespaleis in Den Haag, in een chique nachtclub, zijn de drankjes te duur, de acts te verleidelijk, is de muziek te opwindend en zijn de gasten mannen die macht uitstralen. Zelfs hier gaat hun werk door. Het gesprek gaat over politiek, geld, hulpverlening, internationaal recht en mensenrechten. Hoe verhogen we de levensstandaard en garanderen we voor meer mensen toegang tot eerlijke rechtspraak? Wat kunnen we doen om de wereld rechtvaardiger te maken? Waarom is alles zo verdomd oneerlijk? Met de whisky op tafel en afgeleid door het broeierige entertainment van de nacht proberen de ‘mannen met macht’ uit alle macht het goede te doen.

Tekst en regie | Joeri Vos - muzikaal leider | Bastiaan Woltjer - muziek en spel | Phi Nguyen, Roland Haufe, Niki Verkaar, Shanice Redan, Milena Haverkamp en Berend Jak .

Recht speelt in 2023 in theaters in het hele land. In 2022, 2023 en 2024 speelt de Veenfabriek het drieluik De Klap. De drie voorstellingen worden geschreven door Joeri Vos, geïnspireerd door de vraag “Waar doe je goed aan?”. Elk deel portretteert een groep die zich (min of meer) professioneel verhoudt tot een grote en ontwrichtende gebeurtenis op het wereldtoneel: een verwoestende ramp. Na Krant -een liefdevolle satire rondom de redactie van een krant- nu in 2023 deel twee: Recht, over internationaal humanitair recht. In 2024 volgt het derde en laatste deel: Hulp. De drie delen staan op zichzelf, maar ze alledrie zien en horen is warm aanbevolen.


Locatie

Klooster | Kunstencentrum
Wilhelminaweg 77, 3441 XB Woerden


Website: Veenfabriek De Klap 2: Recht


Klooster | Kunstencentrum

Klooster | Kunstencentrum