Inloggen
Inloggen op Cultuurlokaal.nl


Nieuwsbrief
Opgeven voor de Cultuurlokaal.nl nieuwsbriefItems voor agenda of nieuws zenden naar info@cultuurlokaal.nl

Kaas & Streekmarkt Woerden

za 11 juni 2022

van 9.00 tot 17.00 uur. Ondernemers met lokale(voedings-)producten en (boeren)kaas uit de regio

De streekmarkt!

Komt u dus gerust zaterdags voor al uw vers-inkopen naar het Kerkplein.

Het woord Streekmarkt zegt het al, allemaal streekproducten.

De ondernemers met de heerlijkste producten uit de regio komen op zaterdag allemaal bij elkaar om hun product te presenteren zoals Fruit, jams, groenten, vlees, brood, kaas, noten (boeren)ijs, Molukse specialiteiten, bloemen en ook zijn er wisselend verse vis; lekkernijen uit Suriname, Hongaarseworst enz, enz in een gast-kraam aanwezig.

 

 

Ook zijn er regelmatig activiteiten voor jong en oud op de markt.

 

&  Boerenkaasmarkt! 

De stad heeft een eeuwenoude kaasmarkttraditie die nog steeds bestaat. De eerste partijen kaas werden al in 1885 vanaf het omringende platteland naar het centrum van de stad Woerden vervoerd om te worden verhandeld. De Boerenkaasmarkt is er elke zaterdag in de zomermaanden vanaf begin juni tot eind augustus.

 

Op de Woerdense Kaasmarkt wordt de échte boerenkaas verhandeld. Om 11.00 uur start de eerste kaasshow die je een keer gezien moet hebben!  De bezoekers kunnen zien hoe de handel door middel van “handje klap” tussen de boeren en handelaren gaat. De spreekstalmeester geeft uitleg over alle geheimen en tradities die de kaasmarkt te bieden heeft. Bij een bezoek aan Boerenmarktstad Woerden mag een bezoek aan de kaasmarkt zeker niet ontbreken.

 

 

 

 


Locatie

Kerkplein Centrum Woerden


Streekmarkt Woerden

Streekmarkt Woerden