Inloggen
Inloggen op Cultuurlokaal.nl


Nieuwsbrief
Opgeven voor de Cultuurlokaal.nl nieuwsbriefItems voor agenda of nieuws zenden naar info@cultuurlokaal.nl

appeltaartacademie: Griekse goden in beeld

wo 26 januari 2022

10:00 - 12:00 uur/ € 17,-: Een lezing van Diana de Wild met koffie en een lekker stuk appeltaart

Griekse goden in beeld

Gezellig samen leren, steken we in een nieuw jasje met de Appeltaart Academie. Een lezing met koffie en een lekker stuk appeltaart van de lokale bakker met als doel om samen te leren, maar ook om samen te zijn. Ervaar zelf hoe gezellig leren kan zijn met de lezing over de Griekse goden en hun tempels.

Overal om ons heen zien we de goden van de oude Grieken: als beelden op gebouwen en in schilderijen, als namen van restaurants en instituten. Deze lezing is een ‘wie is wie’ van de Griekse goden: de belangrijkste twaalf goden worden voorgesteld met behulp van marmeren beelden en schilderingen uit de oudheid. Daarbij gaat de docente in op de vraag hoe de Grieken hun goden afbeeldden. Ook wordt aandacht besteed aan hun belangrijkste tempels: we bezoeken o.a. Athene, Olympia en Efese.
Griekse mythen zijn smeuïge verhalen, die niet al te complimenteus zijn voor de goden: ze zijn overspelig en bedriegen elkaar. Hoe is het mogelijk dat de oude Grieken in deze goden geloofden?

 

Aan het einde van de lezing probeert de docente deze vraag te beantwoorden.

Inschrijving nog open >


Drs. D. (Diana) de Wild
Diana de Wild studeerde Klassieke en Egyptische archeologie in Leiden. Zij verzorgt rondleidingen in het Museum van Oudheden in Leiden en geeft lezingen en cursussen over thema's uit de Griekse en Egyptische oudheid. Ze vertelt met veel plezier over deze twee onderwerpen. Daarom geeft ze sinds 1991 zowel rondleidingen in het Museum van Oudheden in Leiden als cursussen en lezingen, o.a. bij volksuniversiteiten. Daarnaast begeleidt zij reizen naar het Middellandse Zeegebied.


Locatie

Klooster Wilhelminaweg 77 Woerden


Volksuniversiteit Het Groene Hart

Volksuniversiteit Het Groene Hart