Inloggen
Inloggen op Cultuurlokaal.nl


Nieuwsbrief
Opgeven voor de Cultuurlokaal.nl nieuwsbriefItems voor agenda of nieuws zenden naar info@cultuurlokaal.nl

Appeltaart Academie: Matthäus Passion

wo 6 april 2022

10.00 -12.00 uur/ € 17,- pp: Een lezing door Olga Franssen met koffie en een lekker stuk appeltaart

Muziekserie - Matthäus Passion/ Cursuscode: KEC2159W
 

Gezellig samen leren, steken we in een nieuw jasje met de Appeltaart Academie. Een lezing met koffie en een lekker stuk appeltaart van de lokale bakker met als doel om samen te leren, maar ook om samen te zijn. Ervaar zelf hoe gezellig leren kan zijn met de lezing waarin we kennismaken met de beroemde passie van Bach.

 

De Matthäus gaat over verraad, schuld, lijden en liefde. Over deze passie is al veel gezegd en uitgelegd. In ieder geval staat vast dat Bachs werk geworteld is in de Lutherse orthodoxie, in een conservatief Leipzig in de jaren 1720-1730. Daarentegen stond Bach open voor de ontwikkelingen in de muziek van die tijd: de opera. Op haar gitaar en via de ipod geeft docente Olga Franssen muziekvoorbeelden en legt ze uit hoe het zit met de dubbele koren, het woordschilderen (de muziek is nauw verbonden met de tekst), het ontstaan en de ontwikkeling van de passie.

Inschrijving geopend >

O. (Olga) Franssen
Na haar opleiding aan het conservatorium, waar ze viool en gitaar studeerde, richtte Olga Franssen mede het Amsterdams Gitaartrio op. Met dit trio reisde ze 25 jaar de wereld rond en nam ze vele cd’s op. In 1985 werd hun bewerking van De vier jaargetijden van Vivaldi bekroond met een Edison. Olga heeft zich gespecialiseerd in het bewerken/arrangeren, niet alleen voor dit trio maar ook voor Herman van Veen en andere ensembles. Daarnaast is zij werkzaam als opnameleider bij cd-opnamen. In 2007 rondde zij de studie muziekwetenschap ‘cum laude’ af aan de Universiteit van Utrecht. Ze geeft met veel plezier lezingen en luistercursussen over ‘muzikale’ onderwerpen.

 


Locatie

Klooster Wilhelminaweg 77 Woerden


Volksuniversiteit Het Groene Hart

Volksuniversiteit Het Groene Hart