Inloggen
Inloggen op Cultuurlokaal.nl


Nieuwsbrief
Opgeven voor de Cultuurlokaal.nl nieuwsbriefItems voor agenda of nieuws zenden naar info@cultuurlokaal.nl

Boekbespreking: Was getekend - Astrid Roemer

wo 9 februari 2022

10.00- 12.00 uur/ € 24,-pp : Boekentour - deel 5 door (Yvonne) Kiers

Boekentour - deel 5 Astrid Roemer

De Boekentour is een nieuw thema, waarin we de liefde voor literatuur en boeken in het algemeen willen delen. Dit jaar is het thema Nederlandse Literatuur. In unieke literaire lessen nemen we je mee naar de mooiste boeken en hun schrijvers. Schrijf je in voor een of meer van de lessen.

In een ongedwongen sfeer en op een gezellige manier verdiepen we ons in wat een boek bijzonder maakt. Dat zit 'm vaak in personages, structuur, perspectief, motieven en thema.

De docente laat je kennismaken met alle facetten van het boek. Praat mee en leer meer over de achtergronden van boek en schrijver.

 

Op basis van deze begrippen bespreken we in een ongedwongen sfeer onderstaand boek:

Was getekend - Astrid Roemer

 

Schrijf je in voor deel 5 uit deze unieke serie boekbesprekingen. Het boek Was getekend is onderdeel van de trilogie 'Onmogelijk moederland'. Was getekend wordt gezien als het magnum opus van Astrid Roemer. In 2021 wint de schrijfster de Prijs der Nederlandse Letteren.

Astrid Roemer is de eerste auteur uit Suriname die deze prijs ontvangt. Zij was ook de eerste auteur van Caribische oorsprong die in 2016 de P.C. Hooftprijs won.

 

Enthousiast geworden? Schrijf je dan in voor meerdere lessen! Voor elke les kan je apart in schrijven.

Programma Boekentour:

Woensdag 9 februari:  Astrid Roemer - Was getekend
Woensdag 9 maart:  Maxim Februari  - Klont 
Woensdag 13 april:  Esther Gerritsen - De trooster
Woensdag 9 februari 2022

Inschrijving geopend >


Y. (Yvonne) Kiers
Yvonne Kiers studeerde Nederlands aan de universiteit en aan de MO-lerarenopleiding in Utrecht. Zij geeft diverse cursussen Nederlands, waaronder moderne Nederlandse literatuur (leeskringbegeleiding, lezing geschiedenis boekenweekgeschenken en workshops boek en film bespreken). Sinds 2005 begeleidt zij met veel passie leeskringen, enerzijds door als basis een checklist voor de analyse van het boek te gebruiken en anderzijds door de beleving van de cursist centraal te stellen.


Locatie

Volksuniversiteit Het Groene Hart
Wilhelminaweg 77 (Het Klooster, 3441 XB Woerden

Volksuniversiteit Het Groene Hart

Volksuniversiteit Het Groene Hart