Inloggen
Inloggen op Cultuurlokaal.nl


Nieuwsbrief
Opgeven voor de Cultuurlokaal.nl nieuwsbriefItems voor agenda of nieuws zenden naar info@cultuurlokaal.nl

>> Lezing: Schubert componist tussen klassen

wo 2 februari 2022

10.00 uur/ € 17,-: Met luisteren naar heerlijke melodieën, originele strijkkwartetten en, voor wie dat wil, zingen het Ave Maria mee.

Muziekserie: Schubert componist tussen klassen

Muziekserie:  Schubert componist tussen klassen

Gezellig samen leren, steken we in een nieuw jasje met de Appeltaart Academie. Een lezing met koffie en een lekker stuk appeltaart van de lokale bakker met als doel om samen te leren, maar ook om samen te zijn. Ervaar zelf hoe gezellig leren kan zijn met muziekles waarin we luisteren naar de prachtige composities van deze componist. 

Schubert was misschien wel de eerste zelfstandig scheppende componist, zijn werk werd weinig uitgevoerd. Hij had nog geen publiek: de aristocratie en de kerk waren zijn toehoorders niet meer en de burgerij nog niet. Hij was een componist tussen de klassen en aangezien hij (nog) geen publiek had werden er Schubertiaden georganiseerd: kamerconcerten in kleine kring.

 

In deze leziO. (Olga) Franssenng luisteren we naar zijn heerlijke melodieën, zijn originele strijkkwartetten en voor wie wil, zingen we het Ave Maria mee, dat de docent Olga Franssen op haar gitaar zal begeleiden.

 
1 lezing van 2 uur
Inschijven via link hieronder
Inschrijving geopend >

 

O. (Olga) Franssen

Na haar opleiding aan het conservatorium, waar ze viool en gitaar studeerde, richtte Olga Franssen mede het Amsterdams Gitaartrio op. Met dit trio reisde ze 25 jaar de wereld rond en nam ze vele cd’s op. In 1985 werd hun bewerking van De vier jaargetijden van Vivaldi bekroond met een Edison. Olga heeft zich gespecialiseerd in het bewerken/arrangeren, niet alleen voor dit trio maar ook voor Herman van Veen en andere ensembles. Daarnaast is zij werkzaam als opnameleider bij cd-opnamen. In 2007 rondde zij de studie muziekwetenschap ‘cum laude’ af aan de Universiteit van Utrecht. Ze geeft met veel plezier lezingen en luistercursussen over ‘muzikale’ onderwerpen.

Locatie

Klooster Wilhelminaweg 77 Woerden


Volksuniversiteit Het Groene Hart

Volksuniversiteit Het Groene Hart