Inloggen
Inloggen op Cultuurlokaal.nl


Nieuwsbrief
Opgeven voor de Cultuurlokaal.nl nieuwsbriefItems voor agenda of nieuws zenden naar info@cultuurlokaal.nl

Geannuleerd: “Onbekende Passies”- Ensemble Piacevole

vr 27 maart 2020

aanvang 20.00 uur / Volwassenen €12,50 12 t/m 18 jaar €7,50 en tot 12 jaar gratis. Passies van ongekende ernst en eenvoud,

Ensemble Piacevole zal twee onbekende passies uitvoeren in de Lutherse Kerk te Woerden.

 

Al lang voordat Bach zijn Matthaus-Passion componeerde, waren er al componisten die passies schreven voor de voorbereidingstijd op Pasen, zoals Leonard Lechner en Ambrosius Beber,

Programma

Uitgevoerd zullen worden de Historia der Passion und Leidens unsers enigen Erlösers und Seligmachers Jesu Christi van Lechner (1553-1606) en de Markus Passion van Beber (1610). De bijbeltekst wordt – net als bij de Matthaus-Passion – op de voet gevolgd, de verschillende stemmen vertolken het aangrijpende lijdensverhaal van Jezus, het verraad en zijn kruisiging.

 

De passies zijn van ongekende ernst en eenvoud, en dat was voor Gerben Budding de reden om ze op de lessenaar te zetten.

 

Geheel in overeenstemming met het karakter van deze passies zal Budding aanvullend een communiekoraal spelen.

 

Lutherse traditie

Het is de vierde keer dat Ensemble Piacevole optreedt in de Lutherse Kerk. De muziek die zal klinken past binnen de Lutherse traditie, is er zelfs afkomstig uit, en de akoestiek van de Lutherse Kerk lijkt ervoor gemaakt.

De muzikale leiding van de avond is in handen van Gerben Budding, stadsorganist van de Goudse Sint Jan, en artistiek leider van Piacevole.

 

Met medewerking van Nanette Mans en Marion van Sonneveld (sopraan), Dick Valk en Gerben de Jong (tenor), Maartje Masereeuw en Beppie de Rooy (alt), Kees van Bochove, Rens van der Hee en Erik Murre (bas).

 

kaarten

 Prijzen           

Voor volwassenen is er een kortingsactie tot 25 maart a.s.

Als u voor die tijd kaarten bestelt, krijgt u 2,50 korting. Bestellen kan via ensemblepiacevole@outlook.com. De kaarten zijn ook aan de kerk verkrijgbaar op de avond zelf. Zie verder: www.ensemblepiacevole.nl,

 


Locatie

Lutherse Kerk, Jan de Bakkerstraat 11, Woerden


a: algemeen Concerten

a: algemeen Concerten