Inloggen
Inloggen op Cultuurlokaal.nl


Nieuwsbrief
Opgeven voor de Cultuurlokaal.nl nieuwsbriefItems voor agenda of nieuws zenden naar info@cultuurlokaal.nl

Geannuleerd: Don Pasquale

ma 30 maart 2020

aanvang 19.30 uur/€ 18,50: Encore live operafilm in kader van het Opera Viva Festival.

Tijdens de encore voorstellingen van het opera- & balletseizoen bieden wij u een extra kans om de mooiste voorstellingen nogmaals te zien op het witte doek.

 

Don Pasquale op het programma. Deze voorstelling is ook opgenomen in het programma van .


Don Pasquale
Don Pasquale, een rijke oude vrijgezel, is woedend als hij hoort dat zijn neef Ernesto van plan is te trouwen met de verarmde weduwe Norina. Hij besluit met zichzelf te trouwen en Ernesto onterven. Ernesto en Norina wanhopen, maar hun vriend dokter Malatesta belooft hen te helpen - en Pasquale een lesje te leren. Malatesta haalt Norina over zich te vermommen als zijn zus en presenteert haar vervolgens aan Don Pasquale als een potentiële bruid. Pasquale is zo blij met het volgzame gedrag van de jonge vrouw dat hij eist dat ze meteen trouwen.

 

Het huwelijk vindt plaats - getuige van een nep-notaris - waarna de jonge bruid uiterst aanmatigend en onaangenaam wordt en haar 'echtgenoot' kwelt. Wanneer Pasquale een briefje van zijn 'vrouw' ontdekt dat een afspraak maakt met een minnaar, besluit hij haar te confronteren en een einde te maken aan zijn ellende. De samenzweerders zijn nu klaar om hun bedrog te onthullen, maar zal Don Pasquale hen vergeven?

 

Royal Opera-favoriet Bryn Terfel leidt de cast voor deze nieuwe productie van Donizetti's komedie van huiselijk drama over twee generaties. Het geestige verhaal van een man van middelbare leeftijd wiens veronderstelde jonge vrouw om hem heen rent - met haar eigen romantische bijbedoelingen in het achterhoofd - heeft al lang een blij en verrast publiek, niet in de laatste plaats zoals gepresenteerd met de sprankeling van zijn muziek en de virtuoze vaardigheid van zijn performers. De opwindende productie van Damiano Michieletto laat zien hoe hedendaags de personages nog steeds zijn en hoe onmiddellijk en ontroerend het verhaal blijft.

Credits
Componist: Gaetano Donizetti
Libretto 1: Giovanni Ruffini
Libretto 2: Gaetano Donizetti
Regisseur: Damiano Michieletto
Decorontwerper: Paolo Fantin

 


Locatie

AnnexCinema Rosmolenlaan 1 Woerden


Annex cinema

Annex cinema

  • Meer informatie over Annex cinema vindt u in de cultuurmap: Annex cinema
  • Bezoekadres: Rosmolenlaan 1, 3447 GL woerden
  • Contact: 0348 - 436510 | info@annexcinema.nl