Inloggen
Inloggen op Cultuurlokaal.nl


Nieuwsbrief
Opgeven voor de Cultuurlokaal.nl nieuwsbriefItems voor agenda of nieuws zenden naar info@cultuurlokaal.nl

Afgelast! - Cavalleria rusticana / Pagliacci - Live Registratie

di 21 april 2020

Aanvang: 20.00 uur/ €25,00 . twee operaklassiekers van het Royal Opera House met sublieme zang en intens drama.

Beleef de ultieme avond uit bij AnnexCinema tijdens de live opera- en balletregestraties van het Royal Opera House. Kom binnen over de rode loper. Tijdens de pauze van de voorstelling trakteren wij u op een goed glas wijn en heerlijke amusehapjes.


Cavalleria rusticana / Pagliacci
Pietro Mascagni's Cavalleria rusticana (Rustic Chivalry) en Ruggero Leoncavallo's Pagliacci (The Players) zijn vandaag de beroemdste dubbele act van de Italiaanse opera, maar ze zijn onafhankelijk geschreven. Cavalleria rusticana kwam eerst, zijn enorm succesvolle première in 1890 zonder twijfel een invloed op Leoncavallo. Zijn Pagliacci in 1892 was een andere triomf. De twee werken, elk onmiskenbaar meesterwerk van de verismo- traditie van realisme, delen dramatische besluitvorming, melodische rijkdom en een obsessie met gewelddadige jaloezie.

De productie van Damiano Michieletto was een Olivier-Award-winnende hit toen hij voor het eerst in 2015 werd gepresenteerd. Hij plaatst beide opera's in hetzelfde dorp, waardoor personages uit het ene stuk weer in het andere verschijnen en biedt theatraal realisme binnen visuals die modern en toch tijdloos zijn. De productie werd bij de première alom geprezen en door de Financial Times samengevat als 'een pakkende avond allround'.

 

Credits
Muziek: Pietro Mascagni
Libretto: Giovanni Targioni-Tozzetti en Guido Menasci
Regisseur: Damiano Michieletto
Decorontwerper: Paolo Fantin

 

Kaartverkoop

Kaarten voor deze voorstelling zijn uitsluitend te koop via onze website of aan de kassa tijdens onze openingstijden. Vanaf maandag 23 maart is het mogelijk om online of telefonisch te reserveren.


Locatie

AnnexCinema, Rosmolenlaan 1, Woerden


Annex cinema

Annex cinema

  • Meer informatie over Annex cinema vindt u in de cultuurmap: Annex cinema
  • Bezoekadres: Rosmolenlaan 1, 3447 GL woerden
  • Contact: 0348 - 436510 | info@annexcinema.nl