Inloggen
Inloggen op Cultuurlokaal.nlStuur berichten voor de agenda naar de redactie.

Vrouwen voor de Lens.

vr 22 november 2019

19.30 uur Opening Nieuwe Expositie door Danielle Verweij (fotograaf) & Frank v Rooyen (dir RHC)

 

De expositie

In 2019 vieren we in Nederland het 100jarige bestaan van het vrouwen kiesrecht. Daarom opent vanaf half november in het Stadsmuseum Woerden de tentoonstelling 'Vrouwen voor de lens'


Deze tentoonstelling richt de spotlights op foto’s van vrouwen uit Woerden en omgeving. De foto’s stammen uit de periode vanaf het ontstaan van de fotografie tot ongeveer de jaren ’60-‘70 van de twintigste eeuw. We doen onderzoek naar wie deze vrouwen waren en wat de aanleiding voor de foto was. Wat deden ze in het dagelijks leven en wat betekenden ze voor Woerden? Wie was de fotograaf en zijn er interessante zaken te zien op de achtergrond van de foto?


De expositie laat portretfoto’s zien, maar ook foto’s van gezinnen of damesclubjes. Er zijn plaatjes van werksituaties zoals boerenbedrijven, fabrieken, winkels of ateliers. Soms zijn de vrouwen het onderwerp van de foto maar vaak staan ze er ‘per ongeluk’ of toevallig op. Bijvoorbeeld in straatgezichten of in reportages van speciale gelegenheden zoals jubilea, onthullingen en feesten.

 

Deze details vergroten we uit om de vrouwen een gezicht en verhaal te geven.

 


Locatie

Stadsmuseum Kerkplein 6 Woerden


Stadsmuseum Woerden

Stadsmuseum Woerden