Inloggen
Inloggen op Cultuurlokaal.nlStuur berichten voor de agenda naar de redactie.

Duda Paiva Company (6+) Roodkapje in Amazonia

zo 30 maart 2025

15.00 uur, entree € 12,50.

Duda Paiva Company (6+)
Roodkapje in Amazonia

Een meeslepende, fantasierijke ervaring voor iedereen van 6 jaar en ouder met betoverende beelden en Braziliaanse folklore; het spannende vervolg op ‘Kinderen van het Verdwenen Woud’.

Yara en Barnabe worden door hun grootmoeder het bos ingestuurd om wat eten naar een vriend te brengen. Als er noodweer uitbreekt, raken de kinderen van elkaar gescheiden. Barnabe verdwaalt in het bos waar ‘s nachts wezens tot leven komen, die zich overdag niet laten zien. Ze leven in duisternis. Door hen te volgen, leert Barnabe hun verhalen over het regenwoud kennen. Hij ontdekt dat zijn grootmoeder vanwege haar manier van landbouw bedrijven, als een van de ‘slechteriken’ wordt gezien. Wanneer er een plan wordt gesmeed om grootmoeder te verjagen, roept Barnabe de hulp in van de bosgeest Saci. 

Met het Europese sprookje Roodkapje in zijn ene hand en Braziliaanse volksverhalen in zijn andere, maakt Duda Paiva een nieuwe productie over de wijsheid en magie van inheemse volken, over hun relatie tussen mens en natuur, de schoonheid en waarde van onze aarde en de oerkracht van samenwerken. In de jeugdvoorstellingen van Duda Paiva Company komt de wereld die kinderen kennen uit tekenfilms en games tot leven. 

Magische dieren uit het regenwoud betoveren het publiek en na afloop van de voorstelling mag iedereen even het podium op voor een selfie met de poppen, om vragen te stellen en te ontdekken hoe schuimrubber voelt. Aanraken dat mag ook. 

Idee en concept: Duda Paiva | Regie: Duda Paiva &. Cat Smits | Dramaturgie: Kim Kooiman | Poppen: Duda Paiva, André Mello | Spel: Joke Eijkenboom & Christiaan Koetsier en Fleur Roks & Alex Brouwer.  


Locatie

Klooster | Theater
Wilhelminaweg 77, 3441XB Woerden


Website: Duda Paiva Company (6+) Roodkapje in Amazonia


Klooster | Theater

Klooster | Theater