Inloggen
Inloggen op Cultuurlokaal.nlStuur berichten voor de agenda naar de redactie.

Malou Holshuijsen Ik vier het klein

vr 28 maart 2025

20.15 uur, entree € 20,00.

Malou Holshuijsen
Ik vier het klein

Een geestige en tegelijkertijd pikzwarte monoloog, geschreven en gespeeld door Malou Holshuijsen.

Een familiefeestje op een namiddag. Ergens tussen de koffie met gebak en het eerste biertje zit een jonge vrouw. Ze vindt geen aansluiting met de rest van de genodigden en vraagt zich af wat ze hier eigenlijk te zoeken heeft. Naarmate het feest vordert, wordt ze steeds meer geconfronteerd met de stekelige herinneringen aan haar verleden.

Een geestige onewomanshow vol rake observaties over de genodigden én Malou zelf die iedereen zal herkennen, maar niet altijd durft uit te spreken.

Malou Holshuijsen (1987) is schrijver, columnist en theatermaker. Ze presenteert de succesvolle podcasts Tussen dertig en doodgaan, met Tatjana Almuli, en Dit komt nooit meer goed, met Roos Schlikker. Haar observaties verschijnen in kranten en magazines en ze is als columnist te horen op NPO Radio 1. 

Haar debuutroman Zachtop lachen werd genomineerd voor de Hebban Debuutprijs 2022. Het boek zal in het seizoen ’25/’26 worden vertaald naar het toneel. Ook wordt er momenteel gewerkt aan een televisieserie van Zachtop lachen. In oktober 2023 verscheen haar nieuwe roman Alleen en duizend mensen, die met goede recensies werd ontvangen en in maart verscheen haar eerste non-fictieboek: Dit komt nooit meer goed (in samenwerking met Roos Schlikker).
 


Locatie

Klooster | Theater
Wilhelminaweg 77, 3441XB Woerden


Website: Malou Holshuijsen Ik vier het klein


Klooster | Theater

Klooster | Theater