Inloggen
Inloggen op Cultuurlokaal.nlStuur berichten voor de agenda naar de redactie.

Christian van Eijkelenburg Wanen

do 13 maart 2025

20.15 uur, entree € 20,00.

Christian van Eijkelenburg
Wanen

Een surrealistische en zinnenprikkelende cabaretperformance waarbij grenzen vervagen, dromen werkelijkheid worden en de realiteit slechts een illusie blijkt.

Pers en publiek zijn het er na Christians spetterende solodebuut over eens: met zijn eigenzinnige en absurdistische stijl blaast hij een frisse wind door het cabaretgenre. En die frisse wind is heerlijk.

Nadat hij ruim zes jaar onderdeel uitmaakte van cabaretduo De Fransse Eijkel (winnaar publieksprijs Amsterdams Kleinkunst Festival 2016) was hij de afgelopen twee seizoenen in de theaters te bewonderen met zijn eerste solovoorstelling Drift. Hij kreeg lovende kritieken, ontving het Stijgend Applaus Stipendium 2022 en werd als klap op de vuurpijl genomineerd voor de Neerlands Hoop 2023.

Zo’n debuut smaakt naar meer. Daarom bestormt Christian samen met zijn beamer vol zelfgemaakte visuals opnieuw de theaters. In zijn surrealistische en zinnenprikkelende cabaretperformance Wanen versmelten realiteit en verbeelding tot er werkelijk geen touw meer aan vast te knopen is. 

Reis mee naar een parallel universum vol epische visuele droombeelden, tragikomische figuren, humoristische fantasten, wonderlijke wendingen en gekke elektronische deuntjes. 

De pers over Drift: 

“Modern, hip, absurdistisch en werkelijk ontzettend grappig” (Theaterparadijs).

“Een groot talent voor absurdisme” (Theaterkrant).


Locatie

Klooster | Theater
Wilhelminaweg 77, 3441XB Woerden


Website: Christian van Eijkelenburg Wanen


Klooster | Theater

Klooster | Theater