Inloggen
Inloggen op Cultuurlokaal.nlStuur berichten voor de agenda naar de redactie.

Club Classique | Nhung Dam Laatbloeiers

wo 5 maart 2025

20.15 uur, entree € 23,50.

Club Classique | Nhung Dam
Laatbloeiers

In een virtuoos programma vol herkenbare flaters en onverwachte wendingen, lopen muziek en tekst naadloos in elkaar over. We omarmen onze oorsprong en geven de westerse muziek ook een Aziatische slag mee. 

Drie zelfverklaarde laatbloeiers brengen een ode aan het leven. Ze zijn toch al laat met dat bloeien. Laat voor alles en vaak ook nog ietwat onhandig. Dan maar de schaamte voorbij en terug naar de oorsprong. 

We rennen door het leven, de duivel zit ons op de hielen. We kijken zelden om. We jagen successen na, denken dat ons leven ervan af hangt. Maar zijn deze doelen niet de maatstaf van een ander? Van die krankzinnig snel draaiende maatschappij? Het moet altijd beter. Vooral snel weer door. En als je wel een keer omkijkt, dan zie je dat je ‘de boot hebt gemist’. Maar is dat wel zo? Wat als de boot missen eigenlijk het beste is dat je kon overkomen? 

Een heerlijke viering van het niet weten, het buitenbeentje zijn, het ongemakkelijke… Het is nooit te laat om te bloeien, bloei met ons mee!

Nhung Dam is een meester in verhalen vertellen, ze weet werelden te scheppen, legt er een vergrootglas op, virtuoos, vol zelfspot en ontroering. Bekend van tv-series o.a. Dertigers en KLEM en het theaterstuk De Bananengeneratie. Haar vorige theatersolo Nhung geeft zich bloot werd vol lof in de pers ontvangen. 

Voor de voorstelling Laatbloeiers bundelt zij de krachten met theatermakers Myrthe Helder (violist) en Leonard Besseling (cellist) die samen het kloppend hart vormen van Club Classique.

Een voorstelling van Club Classique zit vol spannende combinaties, onverwachte twists en ontroerende verhalen. Via de muziek vinden werelden elkaar en worden verhalen verklankt. Naast een aantal vaste series touren ze regelmatig door het land. Daarnaast zijn ze een graag geziene gast op radio en TV, zoals in het programma Podium Klassiek.

Nhung Dam – Spel, Tekst & Zang | Myrthe Helder – Spel & Viool | Leonard Besseling – Spel & Cello | Koos Terpstra – Tekst & Regie.  


Locatie

Klooster | Theater
Wilhelminaweg 77, 3441XB Woerden


Website: Club Classique | Nhung Dam Laatbloeiers


Klooster | Theater

Klooster | Theater