Inloggen
Inloggen op Cultuurlokaal.nlStuur berichten voor de agenda naar de redactie.

John Buijsman, Bart de Rijk, EvrimAkigit Kan een Dodo vliegen? ( 8+)

zo 9 februari 2025

15.00 uur, entree € 12,50.

John Buijsman, Bart de Rijk, EvrimAkigit
Kan een Dodo vliegen? ( 8+)

Dé familievoorstelling (8+) voor alle kinderen die het aandurven iets niet te weten

Kan een Dodo vliegen? is een humoristische familievoorstelling over het belang van vragen stellen, het niet-weten, zelf nadenken en samen zoeken. Een speels en muzikaal vraagteken bij het idee dat nieuwer en sneller ook altijd beter zou zijn.

Peter en Cornelis beheren al sinds jaar en dag het archief van alle antwoorden, waarin alle antwoorden van het universum liggen opgeslagen, geordend via een systeem waar alleen zij de logica van snappen – en zelfs dat niet altijd. De twee altijd optimistische archivarissen houden van hun werk en ze spelen, zingen, verwonderen en filosoferen er op los. In de loop der jaren wordt hun archief steeds minder geraadpleegd. De mensen gebruiken vaker hun smartphones om antwoorden te zoeken en hebben steeds minder geduld voor het tijdrovende omdenken van de stoffige archivarissen. Als op een dag besloten wordt het archief te sluiten (en om te bouwen tot hippe kantoortuin) wordt de jonge ambitieuze Case naar hen toe gestuurd om er op toe te zien dat het archief wordt leeggehaald. Als haar dit lukt voor het einde van de week, krijgt zij een baan aangeboden. Case vindt de twee mannen en alles waar zij voor staan hopeloos ouderwets en volstrekt overbodig gemaakt door het internet. Maar gedurende de week komt zij er achter dat Google misschien toch niet álles weet...

Wat nu, als je iemand zou kunnen bellen, om je hart te luchten of om die éne vraag te stellen waarop je het antwoord maar niet kunt vinden. Dat vragen wij aan kinderen. Hun vragen vormen het uitgangspunt van dit project.
Voorstellingen van Pelgrim Maakt worden gemaakt vanuit een artistieke noodzaak, met oog voor maatschappelijke impact. Rowdy Pelgrim, een geëngageerd theatermaker met een voorliefde voor het doorgronden van menselijk gedrag, gebruikt het theater om wezenlijke maatschappelijke onderwerpen en sociale situaties te belichten.

Via kunst, het theater, confronteert hij ons met ons eigen onvermogen. integer en vaak met humor zoekt hij naar de schoonheid van dat wat schuurt. Door dat te tonen wat vaak verborgen blijft, geeft hij inzicht in de beweegredenen van de ander en opent daarmee het gesprek.

Kan een dodo vliegen? is een co-productie van Pelgrim Maakt en Theater aan de Parade met in de hoofdrollen John Buijsman, Bart de Rijk en Anne-Chris Schulting. De tekst is geschreven door jeugdtheaterschrijver Glenn Markesteijn en filosoof Roel Meijvis en wordt geregisseerd door Rowdy Pelgrim.


Locatie

Klooster | Theater
Wilhelminaweg 77, 3441XB Woerden


Website: John Buijsman, Bart de Rijk, EvrimAkigit Kan een Dodo vliegen? ( 8+)


Klooster | Theater

Klooster | Theater