Inloggen
Inloggen op Cultuurlokaal.nlStuur berichten voor de agenda naar de redactie.

Judy Lijdsman You're too cute to be an astronaut

wo 29 januari 2025

20.15 uur, entree € 20,00.

Judy Lijdsman
You're too cute to be an astronaut

Onewomanshow over de tweede Amerikaanse vrouw in de ruimte.

You’re too cute to be an astronaut is een reis door de tijd en ruimte. Vanaf het moment dat NASA kandidaten selecteert voor het Space Shuttle programma, via de loodzware training en het mediacircus rondom de eerste ruimtevrouwen tot aan de bloedstollende lancering van de Space Shuttle op 28 januari 1986. Miljoenen mensen zitten aan de buis gekluisterd. En dan neemt deze ruimtereis ineens een onverwachte wending.

Word gelanceerd naar de jaren 80 en ontmoet Judy Resnik. Met een PhD in elektrotechniek richt ze zich vol overgave op het maken van de allereerste robotarm voor in de ruimte. Ze wordt de tweede Amerikaanse vrouwelijke astronaut. Wie was deze geniale ingenieur, die door de buitenwereld vanwege haar knappe verschijning vooral als vrouw geprofileerd werd?
Gebaseerd op gedegen onderzoek en met originele geluidsopnamen van NASA speelt Judy Lijdsman (gedeeltelijk in het Nederlands, gedeeltelijk in het Engels) een stand-up biography die je de ruimtevaart laat ervaren als nooit tevoren. Een verhaal over ambitie en de schoonheid en risico’s van bemenste ruimtevaart. En tussen de regels door een urgent pleidooi voor gelijkheid.

Judy Lijdsman is actrice en theatermaker. Na een loopbaan als danser richt ze zich op spelen en schrijven. You’re too cute to be an astronaut is haar solo-debuut.
“Astronauts don’t have to be either very feminine or very masculine women or very superhuman males, or any color or anything. It’s about people in space.”
(Judy Resnik)


Locatie

Klooster | Theater
Wilhelminaweg 77, 3441XB Woerden


Website: Judy Lijdsman You're too cute to be an astronaut


Klooster | Theater

Klooster | Theater