Inloggen
Inloggen op Cultuurlokaal.nlStuur berichten voor de agenda naar de redactie.

House of Nouws Hendrik IV ( 8+)

zo 1 december 2024

15.00 uur, entree € 12,50.

House of Nouws
HENDRIK IV ( 8+)

Hendrik IV – ongeschikt voor kinderen is een voorstelling die ieder moment uit de hand kan lopen en waarbij publiek wordt uitgedaagd mee te denken en te praten.

Deze remake van de succesvoorstelling van regisseur Sanne Nouws uit 2017, is nu actueler dan ooit. Met veel bravoure en energiek spel knoeit House of Nouws met de spelregels. Ons publiek leggen we vragen voor als: In welke waarheid wil jij geloven? En: naar welke stem kunnen we het beste luisteren?

Een verhaal dat begint met een koning. De koning is gek, maar hij is wel de baas. Als hij een wereld wil met alleen maar pizza Hawaï, dan zal er alleen maar pizza Hawaï zijn. Zo simpel is het. Vandaag zal hij het onmogelijke mogelijk maken in De Grote King Henry Show. Volgens Het Bureau is Hendrik IV ongeschikt voor kinderen. Er moet worden ingegrepen. Maar de show is al begonnen en niemand weet precies wat er nog gaat komen.

House of Nouws maakt bonte voorstellingen over existentiële thema’s met veel humor en smeuïg spel. Ze zijn feestelijk ontregelend en kunnen niet bestaan zonder de ongecensureerde reacties van de kinderen.

House of Nouws is een artistieke kern van generatiegenoten en een beproefd samenwerkingsverband. Sanne Nouws is artistiek leider en vaste regisseur van House of Nouws. Scenografen Liesje Knobel en Sanne Lips, lichtontwerper Wilfred Loopstra en mimespeler Nina Fokker vormen de artistieke kern. Ze vinden elkaar in een idealistisch geloof in de kracht van het theater, en maken samen eigentijdse voorstellingen.
De Pers over eerdere voorstellingen:

‘Hendik IV een vurig pleidooi voor regelloosheid.
De voorstelling (…) ontvouwt zich tot een vurig pleidooi voor regelloosheid. Eigenlijk ook moralistisch, maar dan in de vorm van een kekke opstand tegen vertrutting’ (De Volkskrant 2017).


Locatie

Klooster | Theater
Wilhelminaweg 77, 3441XB Woerden


Website: House of Nouws Hendrik IV ( 8+)


Klooster | Theater

Klooster | Theater