Inloggen
Inloggen op Cultuurlokaal.nlStuur berichten voor de agenda naar de redactie.

Stadswandelingen Ongelooflijk Woerden

za 4 mei 2024

woe. en za. 10.00 uur, € 7,50 entree.

Stadswandelingen Ongelooflijk Woerden
27 april 2024
De stadswandeling Ongelooflijk Woerden is wegens succes verlengd en uitgebreid met 2 nieuwe wandelingen!

Ga mee op de ontdekkingstocht langs plekken van macht en onmacht, ketters en kardinalen, respect en uitsluiting, geloof en ongeloof en beleef samen de historie van Woerden.

Waren de inwoners van Woerden altijd vrij om te geloven wat zij wilden? Inspiratie of verbanning, brandstapel of Bätz-orgel. Laat je verrassen door oude verhalen in een nieuw perspectief. Na de wandeling heb je Woerden, gelovigen en ongelovigen, en jezelf beter leren kennen. Tijdens een 1,5 uur durende stadswandeling bezoeken we historische plekken en monumenten die het verhaal vertellen van Woerden. Na afloop drinken we samen iets in koffiebranderij OVErHOOP.

De wandelingen worden gehouden in mei, juni en juli op woensdag en zaterdag om 10 uur, vertrek vanaf de Petruskerk (Kerkplein, 3441 BG, Woerden). Er zijn vier wandelingen om uit te kiezen, elk met een ander thema.

Voorafgaand aan de wandeling kun je nog de Petruskerk bezoeken waar bijvoorbeeld de tentoonstelling over Bonifatius te zien is.

Wanneer: mei, juni en juli op woensdag en zaterdag (zie onder)
Tijd: start 10.00 uur voor de Petruskerk (Kerkplein, 3441 BG Woerden), duur 2 uur
Prijs: € 7,50 inclusief koffie/thee en toegang Stadsmuseum
Aanmelden: via de website: kerkeninwoerden.nl

Wandeling Beschrijving Data
Waar vind jij God? Waarom zijn kerken zo verschillend? Waardoor word jij aangesproken? Waar ontmoet je mogelijk een glimp van God of word je in je binnenste geraakt? Komt dat door een gebouw of door iets anders? We bezoeken de 4 kerken in de binnenstad, horen iets over hun binnen en buitenkant en delen met elkaar wat ons raakt.  zaterdag 4 mei
woensdag 5 juni
woensdag 3 juli 
Godsdienst (on)vrijheid, verhalen Loop mee en luister naar verhalen in de Petruskerk, Lutherse kerk, Anna kapel, Bonifatius, het zwaard van Woerden. Over een dappere katholieke priester, paarden en soldaten in de Lutherse kerk, de eerste kerk van Woerden, het geloof van de Romeinen en waar kwamen die protestanten nu vandaan?  zaterdag 18 mei
woensdag 15 juni
zaterdag 13 juli 
Het Joodse leven in Woerden De eerste joodse inwoners, het kasteel, de joodse begraaf plaats, onderduikverhalen, stolpersteinen, het Joods monument, de boekrollen, en waar was de synagoge?  woensdag 22 mei
woensdag_19_juni
woensdag 10 juli 
Godsdienst (on)vrijheid verhalen Loop mee en luister naar de verhalen op de hoge wal, de begraafplaatsen, het kasteel, de Bonaventurakerk, het klooster, het gereformeerd weeshuis. Verhalen van Jan de Bakker, Willem van Oranje, de martelaren van Gorkum, de Franciscaner monniken, Everardus Bogardus. En waarom is de Bonaventurakerk zo groot en rijk versierd? zaterdag 1 juni
zaterdag 29 juni
zaterdag 27 juli
Deze wandelingen worden ondersteund door de Raad van Kerken Woerden en zijn gesubsidieerd door de PKN en plaatselijke kerken.
Voor meer informatie en online aanmelden: kerkeninwoerden.nl

Voor meer informatie over de rondleiding: neem contact op met uw gids Marja Hanko (06-41603641)

Informatie over de gids: 

Ik ben Marja Hanko en ik ben 57 jaar. Voor de KUVO mag ik op scholen vertellen over de Romeinen, het kasteel van Woerden, de Tweede Wereldoorlog, en 650 jaar stadsrechten. Ik houd mij bezig met  erfgoed educatie en omgevingsonderwijs. Ik vind het mooi om met groepen volwassenen en kinderen op stap te gaan langs mooie en bijzondere plekken. Ik houd van verhalen vertellen, theater en poëzie. Ik ben zelf gelovig en sta natuurlijk open voor iedereen van welke achtergrond dan ook.   


Locatie

Petruskerk, Kerkplein
Woerden


Website: Stadswandelingen Ongelooflijk Woerden


a- algemeen:  Erfgoed

a- algemeen: Erfgoed