Inloggen
Inloggen op Cultuurlokaal.nl



Stuur berichten voor de agenda naar de redactie.

Kunstpark/Akoestival

zo 1 september 2024

Kunstpark 12.00-17.00 uur Akoestival 12.00-19.00 uur Geen entree

Akoestival 2024: garantie voor een swingende 19e editie!

Op zondagmiddag 1 september bruist het in het Westdampark in Woerden van de muzikaliteit.
Op deze dag vindt namelijk de 19e editie van het Akoestival plaats. Het Akoestival is een akoestisch versterkt muziekfestival met voor ieder wat wils. Het geeft muzikanten uit Woerden en omstreken een geweldig podium. Het is een gratis festival en dat is uniek te noemen! Dit wordt mogelijk gemaakt door onze geweldige sponsors en vrijwilligers. De organisatie zet voor deze editie opnieuw zijn beste beentje voor!

Line up
Het aantal aanmeldingen om op het Akoestival te spelen bereikte dit jaar opnieuw een recordaantal. Wat is er toch veel talent! De organisatie laat alle bands eerst spelen op één van de open podium avonden in Drinkerij ’t Bierhuys in Woerden. Deze vinden iedere eerste en derde donderdag van de maand vanaf 21:00 uur plaats. Iedereen is hierbij van harte welkom. Of je nu komt luisteren of lekker mee komt spelen. Op deze avonden kunnen we luisteren naar het repertoire van de bands en hierdoor kan er een goed gevarieerd programma samengesteld worden voor op het Akoestival.
Begin augustus wordt de line up bekend gemaakt.

Muziek
We gaan genieten van heel veel geweldige muziek! Er zijn twee grote podia waar bands om en om een half uur speeltijd krijgen. Alles komt voorbij, Pop, Rock, Jazz, Indie, Blues… Voor ieder wat wils.
Singer Songwriters gaan weer een speciale plaats krijgen: op het water! Stap met de muzikanten in een bootje en beleef een intiem optreden in de grachten!

Eten en drinken
Om de middag compleet te maken gaan een aantal foodtrucks zorgen voor voldoende keuze uit de lekkerste hapjes. Ook wordt er gezorgd voor een variatie aan drankjes.
Geen reden dus om vroeg naar huis te gaan…

Kinderen
Aan de kinderen is uiteraard ook gedacht. Zij vermaken zich met Aquaballen op het water, en springen er op los op het springkussen.

Gratis!!!
Het Akoestival steunt volledig op enthousiaste vrijwilligers en ook de artiesten treden geheel belangeloos op. Daardoor, en door de vele sponsoren, is de toegang tot dit festival gratis! Daarom een diepe buiging voor onze sponsors en vrijwilligers.

KunstPark
Aan de andere kant van het Westdampark bruist het ook van de creativiteit. Hier vindt namelijk het KunstPark plaats. Kom genieten van veel kunst, kunstnijverheid en creatieve activiteit. De jaarlijkse kramenmarkt laat een grote variatie zien van schilder- tot glaskunst, van textiel tot keramiek, van juwelen tot graffiti. Zoals elk jaar wordt dit mogelijk gemaakt door Het Cultuur Platform Woerden.

 

Programma:

Het KLOOSTER
Van 12.00 tot 13.00 uur
Dit jaar beginnen we het mooie Akoestival met drie bands vanuit Het Klooster onder leiding van Bram Knol.
12:00 uur The GROOVERS
Voetjes van de vloer met The Groovers!
De bandleden leerden elkaar kennen in Het Klooster; op de Popzolder spelen ze
wekelijks de lekkerste pop en rock classics met een GROOVE!
Sofie Vierstra – zang
Sharina Ramhiet – zang
Jasper van Delft – gitaar
Jelle Willems – bas
David Allard – drums
12:15 uur AMBER & SIMON
Amber en Simon spelen al jaren samen in verschillende projecten. Sinds dit jaar zijn ze zelfs een volledige band gestart,
maar voor deze gelegenheid spelen ze een speciaal duo-optreden met akoestische popcovers en Nederlandstalig werk.
Amber Boere – zang
Simon van den Berg – gitaar en zang
Podium 2:
12:30 uur The GRETA’S
De Greta’s zijn ontstaan tijdens een gelegenheidsproject in het Klooster waarbij zussen Sietske en Michelle nummers van hun favoriete band Greta Von Fleet wilden spelen. Het samenspelen smaakte naar meer en sindsdien wordt er keihard aan de weg getimmerd met stevige rocknummers en popsongs met een rauw randje.
Sietske Kleijwegt – zang
Cody de Groot – gitaar
Nick van Riet – gitaar
Michelle Kleijwegt – bas
Mees Verhaar – drums
We vinden het fantastisch dat jonge mensen zich bezig houden met muziek. En hoe leuk is het dat ze dit mogen laten horen aan ons geweldige Akoestival publiek!

 

Late EXPERIENCE
Van 13.00 tot 13.30
Pop, Rock.
Dit akoestische trio bestaat uit leden van rond de 55 jaar. Ze spelen een gevarieerd repertoire van pop/rock covers die ze in een akoestisch arrangement steken. Denk aan Amy Winehouse, U2, Anouk, Blondie, Golden Earring, Bruce Springsteen, Muse maar ook een aantal eigen songs.
Motivatie om op het Akoestival te spelen:
‘Wij zouden heel graag als akoestische band een keer op een gezellig zomers muziekfestival willen spelen, lekker buiten in het zonnetje (als het weer meezit)! Akoestival Woerden is de enige plek in de regio waar dat zou kunnen.’
Samenstelling band:
Mario Mulder, Gitaar/zang
Brigitte van Noije, Zang
Buks Kemp, Bas

 

Pretty SMALL
Van 13.30 tot 14.00
Popmuziek.
Een bandje van vier personen, allemaal familie! Ze spelen covers van bands die ze zelf leuk vinden en vaak de nummers die andere coverbandjes niet spelen. Zo spelen ze nummers van Blaudzun, Fleetwood Mac, Anneke van Giersbergen, REM, Lisa Hannigan en Jake Bugg. Er wordt meerstemmig gezongen!
Waarom op het Akoestival spelen?
‘Een altijd gezellig en super georganiseerd festival waar we al een aantal keren in de bootjes mochten spelen, maar nu de overstap willen maken naar het podium.’
Kim Sangers, Gitaar, seagull, bas, percussie en zang
Karin Sangers, Bas, ukelele, percussie en zang
Hennie Sangers, Percussie, mondharmonica, kazoo, zang
José Breedveld, Gitaar, ukelele, zang

 

WUM
Van 14.00 – 14.30 uur
Swing, Pop, Country, Jazz, Blues & more.
Muziekjes van WUM zijn muziekjes van van alles. Zij treden op met liedjes die ze erg fijn vinden om te spelen, maar vooral hun publiek leuk vindt om te horen.
Veelkleurig, van alles wat, en nooit saai. ‘SwingPopCountryJazzBlues’, dus. Tot WUMs!
Waarom spelen op het Akoestival?
WUM heeft in diverse samenstellingen nogal wat ervaring in het optreden op festivals als Gluren bij de Buren Gouda en Woerden, Huiskamer van de Stad Gouda. Struinen in de Tuinen Woerden,  Gouda bij Kaarslicht, en nog veel meer. Ook heeft WUM veelvuldig opgetreden op het podium van Gouda Studio’s. Dit soort events hebben als kenmerk dat ze laagdrempelig zijn, zowel voor het publiek en vaak ook voor de bands. Dat spreekt ze erg aan, ook omdat er meestal een fijne interactie is met de bezoekers.
Wim Uljee, Gitaar, zang
Eric Weultjes, Contrabas, zang
Marissa Uljee, Zang
.
 

SCHEMER
Van 14.30 tot 15.00
Eigenzinnige Nederpop.
Schemer is een intergenerationele band uit IJsselstein e.o. opgericht in het voorjaar van 2020. De band speelt eigen Nederlandstalig werk. Hun muzikale stijl bevindt zich ergens tussen singer-songwriter, funky pop en rock.
Over Akoestival:
‘Wij treden graag op en zeker in de regio. We spelen vaker akoestisch, maar dan meestal in huiskamers, een foyer of een kleine kroegje. We stonden nooit eerder op een akoestisch festival en nooit eerder in Woerden. Wij vinden het superleuk om weer nieuw publiek kennis te laten maken met onze muziek!’
Anita Radings, Basgitaar en zang

Arnoud Herremans, Gitaar
Eelco Eggen, Percussie en zang

Marcel van Oostrom, Zang en gitaar
.
 

SoulSPICE
Van 15.00 tot 15.30
Jazz, Soul & Funk.
‘Onze groep bestaat uit een viertal studenten met diverse achtergronden. Wat ons verbindt is dat we van jongs af aan een interesse voor muziek hebben. Hoewel we verschillende muzikale invloeden hebben, delen we voornamelijk een passie voor jazz, R&B en funk.
We hebben elkaar leren kennen op muziekschool ‘het Klooster’ in Woerden, waar we samenwerkten aan diverse projecten. Na een aantal van deze projecten ontdekten we een bijzondere muzikale klik, wat leidde tot de oprichting van onze band twee jaar geleden.
Dit jaar hebben we onszelf tot doel gesteld om meer ervaring op te doen met optreden.’
Dus daarom optreden op het Akoestival?
‘
Om de eerste stappen te maken binnen onze nieuwe doelstelling om meer op te treden, is een lokaal festival natuurlijk een prachtkans. Daarbuiten hebben Casper en Puck eerder op dit festival gespeeld waar we beiden met plezier op terugkijken!’
Samenstelling:
Isabella Kooij, Zang
Casper Min, Bas
Pim Hutting, Drums
Puck Willemse, Toetsen

 

YENS
Van 15.30 tot 16.00
Genre:
Nederpop! Levensliedjes met een flinke vleug aan pop.
Yens is een singer-songwriter en brengt Nederlandstalige levensliedjes met een vleugje pop. Yens groeide op in Rotterdam en werd van jongs af aan al aangetrokken door muziek maar koos daar uiteindelijk niet voor. Hij pakte zijn gitaar pas weer in de tijd van Covid. Terwijl alles even stil lag vond Yens zijn passie voor het vertellen van verhalen en het uiten van emoties door middel van muziek. Na het ontdekken van zijn nieuwe passie begon hij al snel zijn eigen liedjes te schrijven en te componeren. Zijn teksten zijn eerlijk en oprecht, en hij laat zich graag inspireren door zijn eigen levenservaringen en dat van anderen. Met zijn eigen stemgeluid en meeslepende melodieën weet Yens je mee te nemen op een emotionele reis door de ups en downs in het leven. Zijn liedjes zijn herkenbaar en troostend, maar ook hoopvol en inspirerend. Yens kan zowel solo als in bandformatie optreden.
Relatie met Woerden en bekendheid met Akoestival?
‘Nee ik woon niet in Woerden, zo dat is eruit! Alleen speel ik er wel met regelmaat in de regio. Heb er vrienden wonen en werk geregeld in Houten. Spelen heb ik gedaan in Het Kargadoor (Utrecht), Het Verhalenhuis (Utrecht) en ook in Drinkerij ‘t Bierbuys mocht ik een keer komen spelen. Daar was me als eens iets ingefluisterd over het festival. Mij lijkt het gewoon waanzinnig om daar onze liedjes te mogen spelen. Gezien het repertoire gaat dat perfect passen. Wel spelen we ons eigen repertoire.’
Samenstelling:
Yens, Zanger, gitarist
Melissa Joyce, Backing, Bassiste
Yoeran, Drums
 

RENA
Van 16.00 tot 16.30
Countryrock & Rock
Rena is een singer/songwriter uit Gouda. Ze schrijft countryrock en rock nummers. Momenteel speelt ze met haar begeleidingsband. Dit jaar komt haar eerste EP uit.
Waarom Akoestival?
‘Ik heb hier al een paar keer gespeeld, toen in de bootjes. Vorig jaar heb ik met Ray’s magic bus een nummer mogen zingen en dit werd dit goed ontvangen door het publiek. Nu wil ik graag op het podium met mijn eigen band, omdat dit mij ontzettend gaaf lijkt!’
Samenstelling band:
Anouk (Rena), Zang
Yaelan Spoelder, Drums
Gitaar en Bas volgt
.
 

De Muziek KAZERNE
Van 16.30 tot 17.00
Caribische Jazz
De Muziek Kazerne is in 2020 tijdens de covid golf begonnen in een oude brandweer Kazerne.
Met ervaren muzikanten uit verschillende genres.
John speelt steeldrum uit de caribische scene, Johan sax uit de straight Jazz, JanLuc percussie uit de latin scene en Derrick Bass uit de latin en Jazz scene. Een mooie combi dus!
Over het Akoestival:
‘Het is een erg gezellig, muzikaal en goed georganiseerd evenement! Daar willen we graag aan bijdragen!’
Samenstelling band:
John Obrien, Steel drum
Johan Horjus, Alt sax
Jan Luc van Eendeburg, Percussie
Derrick de Getrouwe, Contrabas

 

Whithout JOHNNY
Van 17.00 tot 17.30
Blues en Pop
‘Een vierkoppige band die is begonnen als John Mayer cover band. Het technisch mooie spel van John Mayer vinden we fantastisch om te spelen en keer op keer kunnen wij weer rekenen op enthousiast publiek!
Van nummers als Gravity tot Stop this Train, van Neon tot Johnny Be Good, van alles komt er bij ons voorbij waarbij we onze set aanpassen naar de locatie en het publiek.
Sinds een jaar hebben we ook andere artiesten toegevoegd aan ons repertoire zoals The Foo Fighters, Kings of Leon, Luke Combs en vele anderen. Deze uitstap naar andere artiesten geeft ons nieuwe energie en hiermee kunnen we een breder publiek bespelen. Maar ook hierbij houden we aan dat we kiezen voor de gave muzikale uitdagingen en geen standaard covers die tal van bands spelen.
Without Johnny staat voor een gaaf optreden aanstekelijk enthousiaste bandleden en altijd connectie met het publiek. Daar draait het bij onze optredens om, het entertainen van het publiek met vermaak bij fantastische muziek.’
Motivatie om op het Akoestival te spelen:
‘Simpel, wie wil er nou geen John Mayer invloeden bij een Akoestisch festival…

Reden voor onze inschrijving is dat we voornamelijk worden gevraagd voor elektrische sets bij feesten en festivals, maar als band vinden we het juist gaaf om zo nu en dan akoestisch te spelen en hebben nagenoeg al onze nummers volledig omgezet naar akoestische versies.
Wij zouden het heel gaaf vinden om hier bij Akoestival een toffe set neer te zetten waarbij we ons gaan richten op de John Mayer nummers die hij ook zo fantastisch heeft gespeeld op het live album Where The Light Is. Willen jullie een voorproefje van ons spel? Zoek dan op Spotify het akoestisch deel van dit album op! Werkelijk fantastisch!’
Samenstelling band:
Robert-Jan, Gitaar en lead-zang
Fred, Gitaar en 2e stem
Mark, Drums
Peter, Bas

 

On PAROLE
Van 17.30 tot 18.00
Country, Folk, Americana
On Parole is een relaxte country band met heerlijke meerstemmige zang. De muzikanten hebben hun sporen wel verdiend en zijn altijd bereid om te spelen. De zangeres heeft een mooie countrystem dat perfect bij het repertoire past. De zang wordt lekker afgewisseld en dat maakt dat de band altijd weer verrast!
Reden voor aanmelding Akoestival:
‘We willen graag voor Woerdens publiek spelen en onze naam wat bekender maken!’
Samenstelling:
Jantine van Lopik, Zang

Marcel Kooiman, Toetsen/zang

Leo Peterse, Basgitaar

Daniel Wouters, Gitaar/zang.

LEONTIEN
Van 18.00 tot 18.30
Blues, Rock, Soul
Leontien is een blues zangeres in hart en nieren.
Na vele jaren heeft zij haar voetsporen, zeker in blueswereld, achtergelaten. Met invloeden van Beth Hart, Janis Joplin en Etta James weet zij heel wat los te maken. 

Regelmatig is zij ook te zien en horen met de gebroeders La Porte (bekend van Barrelhouse).

Laat je meeslepen en geniet!
Waarom spelen op het Akoestival?
‘We willen graag mensen meeslepen in ons muzikaal avontuur!’
Samenstelling band:
Leontien  Reijmers, Zang

Alexander van Velthuijsen, Gitaar
Alex Wout, Bas
Ad Hazenberg, Drums.
 

POPEHEAD
Van 18.30 tot 19.00
Genre:
Pop- en Rock covers
POPEHEAD is een feestje op je feestje! Met pop- en rockcovers van alle jaren, probeert POPEHEAD het iedereen naar de zin te maken. Wat de gelegenheid ook is, het is altijd een feestje. Met twee “powerbabes at the front” en vier doorwinterde “instrumentalisten” daarachter, rockt en popt POPEHEAD door het land. POPEHEAD is onderhand een Akoestival-veteraan door de regelmatige programmering van de band op het festival. Na een korte afwezigheid willen ze er dit jaar weer voor gaan. POPEHEAD is klaar voor Akoestival 2024!

De showstopper van Akoestival 2024! Wat is er zo leuk aan het Akoestival?
‘
Wij vinden Akoestival een “kneiterleuk” festival. Alle keren dat we er hebben gespeeld hebben we dat met veel plezier en lol gedaan. Ook dit jaar willen we graag SOAP weer ondersteunen in haar culturele doelstellingen en uiteraard het Woerdense publiek vermaken met een goed optreden!’
Samenstelling:
Anneke, Zang

Annemarie, Toetsen 
Bart, Drums

Berto, Gitaar

Joanneke, Zang

Ludo, Basgitaar

 

Bootjes:

 

TeeBee Brown and FRIENDS
van 13.30 tot 14.15
Singer-songwriter, Blues, Americana
TeeBeeBrown and Friend(s) trekken door Nederland met hun programma Blues en Ballads in je Moerstaal (naar 2 gelijknamige albums, zie streamingdiensten als o.a. spotify) Nederlandstalig dus met een bluesy sound. Zij vertellen in woord (anekdotes) en muziek hun levensverhaal en over het leven in het algemeen! Een zeer aangename beleving voor luisteraars gedurende de vaart met de bootjes op het water!
Motivatie om weer in een bootje te stappen:
‘Wij doen al een aantal jaren met veel plezier mee aan dit evenement ! De laatste 2 jaar zelfs 2 rondes op de bootjes hetgeen uitstekend is bevallen. Dus als dat dit jaar ook weer kan, graag!’

Samenstelling:

Teus de Bruin, Gitaar en zang

Michel Tent, Gitaar, mondharmonica en backing vocal

Wouter van Es, Percussie


 

SIOE
Van 13.45 tot 14.30
Singer-songwriter, verhalen die je ziel raken in de vorm van Engelstalige luisterliedjes (Americana). 
Sioe over Sioe:
‘Ik ben een Utrechtse singer-songwriter, mijn muzikale roots liggen bij de Laurel Canyon periode in de 70-er jaren (Neil Young, Joni Mitchell, Jackson Browne).
‘

Waarom meedoen aan het Akoestival?
‘
Ondanks mijn leeftijd draai ik nog niet zo lang mee in de muziekwereld. Ik zou met name veel podiumervaring in mijn eentje (dus zonder band) willen opdoen en kom goed tot mijn recht in een wat kleinere setting met aandachtig publiek.’

 

SHACOUSTIC
Van 14.00 tot 14.45
Akoestische pop/rock/singersongwriter covers.
Shacoustic is een akoestisch pop/rock coverduo met een minimale bezetting van gitaar en zang. Zij spelen van klassieke rock tot moderne popcovers in hun eigen stijl met veel dynamiek. Zij spelen van festivals en braderieën tot winkels, tuin/huiskamers, bootjes, kortom als er 2 personen en een gitaar in passen kunnen ze komen spelen.
Shacoustic bestaat uit: vader/gitarist Theo van Marsbergen en dochter/zangeres Sharon van Marsbergen.


Motivatie om op Akoestival te spelen:

‘Wij dragen de akoestische muziek en Akoestival in het bijzonder een warm hart toe. Wij hebben meerdere malen met veel plezier in de bootjes gespeeld en zijn zelfs in 2019 namens Akoestival op RPL radio geweest.
Wij zouden er dus graag weer bij zijn omdat wij ons echt “thuis” voelen in een Akoestivalbootje.’
Samenstelling:
Sharon van Marsbergen, zang
Theo van Marsbergen, gitaar en zang
 

BLOVI Saxofoonkwartet
Van 14.15 tot 15.00
Jazz-wereld en popmuziek, met ruimte voor improvisatie.

‘Blovi’ is Esperanto voor Blazen en dat kunnen deze 4 saxofonisten wel. Ze blazen warme lucht door hun instrumenten en zorgen zo voor een warm en energiek geluid. Blovi bestaat uit één altsax, twee tenorsaxen en een baritonsax. Geen gebruikelijke bezetting voor een saxofoonkwartet! Een uniek en lekker vet geluid. Daarom bewerken ze ook alle stukken naar eigen zin of schrijven hun eigen arrangementen.
Ze spelen zonder versterking waardoor het geluidsniveau op afstand plezierig en dichtbij prettig aanwezig is. Ze kunnen zich makkelijk verplaatsen tussen het publiek en zo een groot gebied bestrijken.

Liefst staan en lopen we tussen het publiek, dat zo omringd is door het geluid van de vier saxen. De ideale sound op de achtergrond voor elk feest, opening op park of bij u in de straat!’
Waarom in een bootje?

‘Heel gezellig festival, afgelopen editie op een van de bootjes leuk (en droog!) muziek gemaakt!’


Samenstelling band:
Hans Woutersen, Baritonsax

Conny de Bruin, Tenorsax

Juul Couperus, Altsax

Yvonne van Almaren, Tenorsax.
 

Anton DUIVENVOOORDEN
Van 14.30 tot 15.15
Middeleeuwse muziek, volksmuziek, Ierse muziek.


Anton over het Akoestival:

Leuke ervaringen afgelopen twee jaren. Geïnspireerd door ons eeuwenoude kasteel en de singel die we bevaren heb ik dit jaar een troubadourrepertoire gemaakt van Hollandse, Ierse, Franse (langue d’Oïl) en Italiaanse liedjes. Het zijn liedjes uit en over lang vervlogen tijden. Ik begeleid mezelf daarbij op een Duitse luit. Afwisselend zullen de liedjes grappig en wat serieus zijn.
Reden om in een bootje te stappen tijdens het Akoestival:
‘Ik wil graag bijdragen aan een gezellige happening. Vorig jaar erg genoten van de gezelligheid in de boot.
’

Vorig jaar was Anton nog te beluisteren bij een Live optreden bij RPL radio (Podium 107.1) op 30 september 2023.

 

Siberian OXYGEN
Van 14.45 tot 15.30
Indie folk, singer-songwriter.
Over Siberian Oxygen:
Uit de as van een andere muzikale samenwerking tussen René Mijderwijk en Marcel Bouvrie ontstond in 2010 Siberian Oxygen. Het samensmelten van folk en singer-songwriter elementen bracht het nieuwe decennium een sfeervolle en vooral akoestische inkleuring. Ondanks de door de jaren afwisselende bezetting van Siberian Oxygen is het muzikale uitgangspunt altijd hetzelfde gebleven: ingetogen songs met subtiele arrangementen, waarin gitaar en harmonieuze samenzang altijd garant staan voor intieme en sfeervolle optredens. De afgelopen 10 jaar heeft de band 2 albums en 2 EP’s uitgebracht waarvan ‘Time for Delay’ in 2022 is uitgekomen.
Siberian Oxygen is inmiddels uitgegroeid tot een zestal en treedt de ambitieuze folkpopformatie regelmatig op binnen en buiten de eigen regio op de meest uiteenlopende locaties.
Waarom dit jaar in een bootje?
‘Vorig jaar speelden we op het podium van Akoestival en dat is ons zeer goed bevallen! We vonden de sfeer van het festival geweldig en ook de organisatie was helemaal top. We hebben erg fijn gespeeld, met erg fijne geluidstechnici. Wat ons betreft is dit zeker voor herhaling vatbaar. Ook hebben we genoten van de andere artiesten en ook met name van de verrassende optredens op de bootjes. Aangezien helaas niet iedereen van onze band op de datum van het festival in 2024 kan, lijkt het ons ook erg leuk om een optreden op een boot te verzorgen. Dit zal dan gedaan worden door zanger/gitarist René, zangeres Elina en gitarist Marcel (mocht het nog passen dan zou eventueel onze bassist ook nog in de boot kunnen aanschuiven).’
Marcel Bouvrie, Akoestische gitaar
René Mijderwijk, Akoestische gitaar en zang
Elina Tuininga, Zang
Luuk Nederkorn, Basgitaar
 

Melanie RYAN
Van 15.00 tot 15.45
Americana, Pop, Folk, Country.
Melanie Ryan is een Singer-songwriter en schrijft songs die je rechtstreeks in je hart raken. Haar favoriete thema`s zijn haar Roots ( waar ze vandaan komt), haar Reis (waar ze naar toe wil) en de Liefde. De muziek van Melanie Ryan is een samensmelting van een aantal verschillende muziekstromingen. “Braided Style Music” zoals Melanie Ryan het zelf noemt is een mix van Pop, Americana, Country, en Folk muziek verwoord op de eerlijke Nashville-style storytelling manier.
Melanie Ryan`s doel om “Braided Style Music” te brengen bij een groter publiek in Nederland.
Melanie Ryan werd bekend in 2020 door haar deelname aan het SBS6 programma WeWantMore waar ze in het eerste seizoen tot aan de finale kwam.
In 2022 bracht Melanie Ryan haar EP “Girl from’99” uit stond ze op vele podia en festivals.
In 2023 mocht Melanie Ryan uitkomen voor de provincie Utrecht op het regionaal songfestival met haar eigen nummer ‘Achterom’ en mocht ze optreden in het glazen huis van 3FM.
Waarom in een bootje?
‘Veel over gehoord bij mijn optredens bij RPL Woerden en lijkt me supertof om te komen spelen!’
 

SILVER
Van 15.15 tot 16.00
Pop
‘Wij, Marcel, Suus en Leo dragen Akoestival een warm hart toe en vinden het heel leuk om een muzikale bijdrage te mogen leveren.
Muziek maakt alles beter en daarom kijken we ernaar uit om dit jaar in een Akoestibootje mooie liedjes te brengen, in verbinding met elkaar en de mensen die komen luisteren.
Voor deze gelegenheid gaan we onder de naam ‘Silver’.’
Marcel Kooijman, Gitaar, toetsen
Suzanne van den Belt, Zang
Leo Peterse, Bas

 

ELUSIVE
Van 15.30 tot 16.15
Covers jaren 60 – heden. Pop, easy listening, singer songwriter, alles met eigen twist
Sinds 2015 is Elusive een muzikaal duo. Voor hen is het belangrijk dat zij het publiek raken met hun muziek.
Ze zingen doorgaans bekend repertoire, maar zoeken ook naar de iets minder voor de hand liggende nummers, om het publiek te verrassen, en omdat ze graag van de gebaande paden af gaan.
“Gewoon nazingen” ligt niet in hun aard, ze geven er altijd een eigen twist aan, waarbij het meerstemmig zingen een belangrijk aspect is. Hun motto is: “muziek met gevoel voor aandacht, en aandacht voor gevoel”.
Motivatie om mee te doen met het Akoestival:
‘We zijn inmiddels oude bekenden van Akoestival en vinden het altijd een feestje!’
Wim Visser, Zang en gitaar
Nancy Berends, Zang en percussie
 

Snode PLANNEN
Van 15.45 tot 16.30
Singer songwriter, Blues, Americana
Akoestische Grunge (Alice in Chains, Nirvana, Pearl Jam, Live, enz) en Rock (Guns ’n roses, Foo Fighters, enz).
Over het duo Snode Plannen:
Vasco en Marco kennen elkaar via andere vrienden en delen elkaars muziek smaak. Vooral in het Grunge genre ontmoeten ze elkaar. Onder het genot van wat biertjes voeren ze een (goed) gesprek en besluiten om dit genre eens akoestisch te proberen, je hoort deze muziek namelijk (bijna) nooit op die manier. De meeste mensen beschouwen het namelijk als herrie en zij willen laten horen dat dat dus niet het geval is, het is echte muziek. Het oefenen bevalt zo goed dat ze besluiten dat ze het ook een keer live ten gehore willen brengen.
En dan kom je uit bij het Akoestival, in een bootje!
Marco: Al jaren niet meer gedaan, en eigenlijk vaak alleen gespeeld in wat grotere formaties (BruusQ o.a.). Wordt wel weer eens tijd om te laten zien waar ik nog meer mee bezig ben.
Samenstelling:
Vasco van der Reep, zang
Marco van der Bij, gitaar en zang

 

SHACOUSTIC
Van 16.00 tot 16.45
Akoestische pop/rock/singersongwriter covers.
Shacoustic is een akoestisch pop/rock coverduo met een minimale bezetting van gitaar en zang. Zij spelen van klassieke rock tot moderne popcovers in hun eigen stijl met veel dynamiek. Zij spelen van festivals en braderieën tot winkels, tuin/huiskamers, bootjes, kortom als er 2 personen en een gitaar in passen kunnen ze komen spelen.
Shacoustic bestaat uit: vader/gitarist Theo van Marsbergen en dochter/zangeres Sharon van Marsbergen.


Motivatie om op Akoestival te spelen:

‘Wij dragen de akoestische muziek en Akoestival in het bijzonder een warm hart toe. Wij hebben meerdere malen met veel plezier in de bootjes gespeeld en zijn zelfs in 2019 namens Akoestival op RPL radio geweest.
Wij zouden er dus graag weer bij zijn omdat wij ons echt “thuis” voelen in een Akoestivalbootje.’
Samenstelling:
Sharon van Marsbergen, zang
Theo van Marsbergen, gitaar en zang
 

TeeBee Brown & FRIENDS
Van 16.15 tot 17.00
Singer-songwriter, Blues, Americana
TeeBeeBrown and Friend(s) trekken door Nederland met hun programma Blues en Ballads in je Moerstaal (naar 2 gelijknamige albums, zie streamingdiensten als o.a. spotify) Nederlandstalig dus met een bluesy sound. Zij vertellen in woord (anekdotes) en muziek hun levensverhaal en over het leven in het algemeen! Een zeer aangename beleving voor luisteraars gedurende de vaart met de bootjes op het water!
Motivatie om weer in een bootje te stappen:
‘Wij doen al een aantal jaren met veel plezier mee aan dit evenement ! De laatste 2 jaar zelfs 2 rondes op de bootjes hetgeen uitstekend is bevallen. Dus als dat dit jaar ook weer kan, graag!’
Samenstelling:
Teus de Bruin, Gitaar en zang
Michel Tent, Gitaar, mondharmonica en backing vocal
Wouter van Es, Percussie
 

SIOE
Van 16.30 tot 17.15
Singer-songwriter, verhalen die je ziel raken in de vorm van Engelstalige luisterliedjes (Americana).
Sioe over Sioe:
‘Ik ben een Utrechtse singer-songwriter, mijn muzikale roots liggen bij de Laurel Canyon periode in de 70-er jaren (Neil Young, Joni Mitchell, Jackson Browne).
‘

Waarom meedoen aan het Akoestival?
‘
Ondanks mijn leeftijd draai ik nog niet zo lang mee in de muziekwereld. Ik zou met name veel podiumervaring in mijn eentje (dus zonder band) willen opdoen en kom goed tot mijn recht in een wat kleinere setting met aandachtig publiek.’

 

Lipstick LUSH
Van 16.45 tot 17.30
Genre: Pop
Lipstick Lush💋 is een akoestisch gitaarduo dat sfeervolle luistermuziek brengt in een intieme setting om lekker van te genieten en bij te ontspannen. Easy Listening, perfect onder het genot van een hapje en drankje!
Lipstick Lush💋 bestaat uit Jaap en Eva, beide op gitaar en beide op zang. Ze geven hun eigen draai aan bestaande bekende (en soms onbekendere) songs, zowel gevoelige ballads als vrolijke uptempo nummers. Mooie liedjes variërend van Stereophonics, Alanis Morisette, Beth Hart, Chef’Special, Triggerfinger tot Ed Sheeran.
De samenzang is verfrissend en aanstekelijk. Een breed repertoire aan covers die ze een mooie eigen catchy versie geven.
Over het Akoestival:
‘Wat een leuk concept! We doen er graag aan mee! We onderscheiden ons door beiden te zingen en beiden gitaar te spelen.’
Jaap, Zang en akoestische gitaar
Eva, Zang en akoestische gitaar.


 

 


Locatie

Westdampark
Woerden

a: algemeen Evenementen

a: algemeen Evenementen