Inloggen
Inloggen op Cultuurlokaal.nlStuur berichten voor de agenda naar de redactie.

BLAUDZUN solo in het theater (Try-out)

wo 29 mei 2024

20.15 uur, entree € 22,50.

BLAUDZUN
solo in het theater (Try-out)

Het is dit voorjaar precies tien jaar geleden dat zijn wereldwijd bejubelde album Promises of No Man’s Land uitkwam. Maar nog nooit deed Blaudzun een volledige solo show.

Blaudzun geeft een intieme, try-out in Het Klooster. Tijdens dit solo-optreden neemt de zanger en liedjesschrijver de tijd om te vertellen over zijn songs en de verhalen die erachter schuilen en krijgt het publiek de gelegenheid om vragen te stellen. Daarnaast deelt hij niet alleen bekende muziek. Ook nog niet uitgebrachte liederen komen voorbij.

Blaudzun, de veelzijdige artiest met zijn kenmerkende grote bril en zwarte kleding blijft zijn stempel drukken met eerlijke, emotionele composities die luisteraars raken en inspireren. Eerder tourde hij met zijn volledige band langs de theaters, maar de behoefte groeit om het volgende theaterprogramma anders vorm te geven. Een unieke kans om de persoon achter de muziek te ontdekken.

Blaudzun is nome de plume van Johannes Sigmond (1974). Zijn muziek wordt gekenmerkt door een unieke mix van indie rock en pop, poëtische teksten en zijn markante stem. Blaudzun speelt in Europa en de VS, onder meer op festivals als; Southside, Hurricane CMJ, SXSW, Pinkpop, Pukkelpop, Rock Werchter en Lowlands.

Sinds de release van SeadriI Soundmachine in 2010, maakte Blaudzun grote indruk met liveshows in clubs en festivals door heel Europa. Voor het album van Heavy Flowers (2012) ontving hij zijn eerste gouden plaat in Nederland. Na de release volgden jaren van uitverkochte clubtours in zowel Nederland, België als Duitsland. In 2014 verscheen Promises of No Man’s Land. Met het driedelige album Jupiter maakte hij wederom indruk op de festivals en in de popzalen. In 2022 verscheen zijn alom bejubelde zesde album LONELY CITY EXIT WOUNDS. Het album kwam op nummer 1 binnen in de Nederlandse Album Top 100.


Locatie

Klooster | Theater
Wilhelminaweg 77, 3441XB Woerden


Website: BLAUDZUN solo in het theater (Try-out)


Klooster | Theater

Klooster | Theater