Inloggen
Inloggen op Cultuurlokaal.nlStuur berichten voor de agenda naar de redactie.

Opluister: Helder bij Jacobs

zo 17 maart 2024

15.00 uur, geen entree.

Optreden van leden Muziek Academie Woerden

zondag 17 maart 2024 15:00 tot 17:00

15:00-17:00, Woerden, Podium Bredius, Burg. van Kempensingel 31

In 2007 richtte Willem Jacobs de Muziekacademie Woerden op. Woerdense zangers zaten iedere zondagochtend bij elkaar om liedjes te maken. Ivan van den Helder was van meet af aan van de partij; Marco van der Bij trad in 2008 toe na bijna 20 jaar geen gitaar te hebben aangeraakt.

In het begin treden leden van de Muziek Academie veelvuldig samen op, later gaat een ieder zijn eigen weg. Zo gaat Willem verder met zijn band de Tast, maakt Marco met zijn Band Karantenne een cd en treedt Ivan solo op.

Na een paar jaren belanden Marco en Ivan samen weer op een podium en komen erachter dat ze elkaar muzikaal goed liggen. Ze beginnen samen met Dimitri Muskens de kleinkunstband BruusQ, waarmee ze door het hele land optreden. Na een paar jaar gaan ook zij weer hun eigen weg. Ivan gaat verder met zijn eigen liedjes en Marco komt in de rockband Dichterbij terecht.

In 2023 besluiten Ivan en Marco om toch weer af en toe samen op te treden. Ze brengen tijdens een OP-luister concert kleine liedjes ten gehore. Na de pauze sluit Willem aan.  


Locatie

Podium Bredius
H.G. van Kempensingel 31, 3443 AM Woerden


Website: Opluister: Helder bij Jacobs


Podium Bredius