Inloggen
Inloggen op Cultuurlokaal.nlStuur berichten voor de agenda naar de redactie.

Alleen Als Jij Erbij Band speelt New Cool Collective

zo 21 april 2024

15.00 uur, geen entree.

‘Alleen als jij erbij Band’ is een gevorderd amateurorkest o.l.v. Ferdi Schukking met deelnemers uit de regio Rotterdam, Utrecht en Woerden, ontstaan vanuit de behoefte een vaste band te vormen in plaats van elke keer in een nieuwe workshop te spelen. De band bestaat 15 jaar, is goed op elkaar ingespeeld en heeft een eigen geluid ontwikkeld door de unieke bezetting en persoonlijkheid van de deelnemers.
De ‘Alleen als jij erbij Band’ speelt een afwisselend (soul)jazz-, fusion- en latin-repertoire van o.a. Benjamin Herman, Maceo Parker, Horace Silver, Quincy Jones etc.
De band repeteert elke donderdagavond van 20.00-22.30 uur in Gouda. Speelplezier staat voorop. Het is geen traditionele bigband. De arrangementen worden goed ingestudeerd en elke deelnemer krijgt de kans de solistische kwaliteiten te ontwikkelen. Ook daar wordt veel feedback op gegeven door de muzikaal leider. Er is veel aandacht voor samenspel en interactie.
De deelnemers bepalen zelf het repertoire. Op dit moment werkt de band aan een repertoire van het New Cool Collective. Deze Nederlandse band onder leiding van saxofonist Benjamin Herman speelt een aanstekelijk latin jazz repertoire. De muziek swingt enorm, is zeer dansbaar en biedt genoeg uitdaging om spetterende solo’s ten gehore te brengen.
Huidige bezetting van de band:
Ferdi Schukking – sopraansaxofoon
Patricia de Jongh, Hans Brugman, Piet-Jan Ottenhoff – altsaxofoon
Erni Bodegraven, Frans de Ruiter – tenorsaxofoon
Mireille Wolfers, Rein Souwerbren – baritonsaxofoon
Annet Smaal – trombone
Paul Bogaard – gitaar
Theo van der Veen – piano
Arnold Thiescheffer – contrabas
Bart Witmond – drums


Locatie

Podium Bredius
H.G. van Kempensingel 31, 3443 AM Woerden


Website: Alleen Als Jij Erbij Band speelt New Cool Collective


Podium Bredius