Inloggen
Inloggen op Cultuurlokaal.nlStuur berichten voor de agenda naar de redactie.

Hannie Timmerman.

Laat ik me even voorstellen.

Mijn naam is Hannie Timmerman, als iemand vraagt wat mijn hobby’s zijn, zal ik als eerste noemen, de kynologie (wie dit woord niet kent, alles wat met honden te maken heeft), meteen gevolgd door schilderen.

 

Droom

Wat ooit een droom van mij was is nu aan het uitkomen, namelijk het schilderen van honden. En dan specifiek de rassen waar ik de meeste affiniteit mee heb, de jachthonden! Uiteraard spelen mijn eigen honden, twee

Welsh Springer Spaniels,  een grote rol in mijn werk, en worden zij én hun rasgenoten vaak vastgelegd door mij.

Mijn werk heeft veel liefhebbers bij eigenaren wereldwijd, van Welsh springers, zoiets gebeurt als er twee hobby’s verweven raken.

 

Magneta

Schilderen doe ik in clubverband bij schildergroep Magenta, waar ik sinds twee jaar ook bestuurslid ben. Mijn medium is vooral acryl, maar uiteraard laat ik me ook wel meevoeren met de technieken van de gastdocenten die wij geregeld uitnodigen.
Ooit begonnen met aquarelleren bij Hannie Rieuwerts, die feilloos aanvoelde waar mijn passie lag. Actie en honden. Deels door zelfstudie, workshops, en vooral veel schilderen ben ik nu beland op het punt waar ik zolang van gedroomd heb. Maar,…je bent natuurlijk nooit uitgeleerd,…leren doe je je hele leven lang…dus wie weet wat er nog voor moois gaat komen!

 

Tipje van de sluier

"Speels in Woerden”

Een impressie, van een plek in een stad die, voor mij, staat voor het thema van deze KunstaandenRijn prijs.

Een tipje van de sluier heb ik hiermee al een beetje opgelicht, lees de eerste zin nog eens over, en je haalt mijn werk er feilloos tussenuit!

 

Voorbeelden van werk van Hannie Timmerman

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Is getekend
Hannie Timmerman