Inloggen
Inloggen op Cultuurlokaal.nl


Nieuwsbrief
Opgeven voor de Cultuurlokaal.nl nieuwsbriefStuur berichten voor de agenda naar agenda@cultuurplatformwoerden.nl

Diklah Zohar

Dr. Diklah Zohar is kunsthistorica en klassiek archeoloog met specialisatie in de eeuwenoude kunst van mozaïek. Ze combineert haar passie voor kunst met verdieping in de culturen rond het Middellandse zeegebied. Haar werk is figuratief, kleurrijk en stilistisch. Met gebruik van mythologische thema’s, elementen uit de natuur en Bijbelse motieven zoekt ze de maatschappelijke relevantie van kunst.

 

Zo is de serie ‘Vrouwen met Standpunt – Portretten van vrouwen in de Tweede Kamer’ een zoektocht naar de rol, karakter en kracht van de hedendaagse vrouw.

 

‘Psefás’

Diklah Zohar woont in Linschoten. Binnen haar bureau ‘Psefás’ (het Hebreeuwse woord voor Mozaïek) initieert ze verschillende kunstprojecten en maakt mozaïeken voor bedrijven en particulieren. Met veel enthousiasme en een vleugje accent verzorgt ze via de Vrije Academie kunsthistorische lezingen, cursussen, museawandelingen en begeleidt ze reizen naar haar geboorteland – Israël.

 

Tipje van de sluier.

Titel van het kunstwerk voor de rijnKUNSTprijs : ‘De paradox van het konijn en de slak’

Het kunstwerk is een speelse confrontatie met de moeilijkheden van moederschap gericht, een eerste kunstwerk in een serie die het thema verder zal uitwerken.

 

Diklah Zohar

Website  - Contact