Inloggen
Inloggen op Cultuurlokaal.nl


Nieuwsbrief
Opgeven voor de Cultuurlokaal.nl nieuwsbriefItems voor agenda of nieuws zenden naar info@cultuurlokaal.nl

Cees Verburg Kaaskoning

publicatiedatum: wo 8 juni 2022

Cees Verburg is de vijfde Hollandse Kaaskoning. De Woerdenaar werd onder toeziend oog van de Woerdense kaasbranche benoemd tot ‘hoogheid van het gele goud’. De ‘kroning’ vond vrijdagavond, aan de vooravond van de Woerdense Graskaasdag, plaats,de dag waarop de grote graskaas met traditioneel naar de stad wordt gebracht én geveild.

 

‘Kroning’ met ferme ridderslag kaasmes
Met 3 ferme ridderslagen werd de nieuwbaken Hollandse Kaaskoning door zijn voorganger Rien van den Wijngaard (o.a. Reypenaer Kaas) benoemd.

 

Kaasgenootschap
Burgemeester Victor Molkenboer die samen met de oud-Kaaskoning Van den Wijngaard en Danielle Verweij de jury vormt, roemt de nieuwe Kaaskoning om zijn tomeloze inzet voor de Woerdense kaas.
Verburg zet zich al jarenlang belangeloos in voor evenementen als de Graskaasdag en Kaaskoningverkiezing. Ook is hij een enthousiaste aanjager van het Kaasgenootschap, een collectief van ondernemers die tradities, evenementen, activiteiten, Kaaspakhuis en de promotie een warm hart toedraagt.

Cees Verburg runt in het dagelijks leven Verburg Kaas, een moderne kaashandel die onder meer levert aan kaasspeciaalzaken, markt en ambulante handel.

 

Kaaskoningin
De eretitel wordt ontvangen voor de verdienstelijkheid binnen de kaaswereld en de passie voor het kaasvak. Cees Verburg voegt zich in de eregalerij van eerdere Hollandse Kaaskoningen: Jan de Goey, Jos van Riet, Bas en Hollander en Rien van den Wijngaard.
Voor het eerst was ook de Bodegraafse Kaaskoningin Marlou Bink-Verkleij bij de feestelijke ‘inauguratie’ aanwezig. Bodegraven en Woerden zijn goede ‘kaasburen’ en vullen elkaar onder meer bij de promotie goed aan.

 

Sinds 2015
Het initiatief van het fenomeen Hollandse Kaaskoning werd in 2015 in het leven geroepen door Nieck Engelhard en Daniëlle Verweij. Woerden Marketing, drijvende kracht achter het Kaasgenootschap, is sinds dit jaar de organisator van het evenement.