Inloggen
Inloggen op Cultuurlokaal.nl


Nieuwsbrief
Opgeven voor de Cultuurlokaal.nl nieuwsbriefItems voor agenda of nieuws zenden naar info@cultuurlokaal.nl

Kamerkoor Next in Lutherse Kerk

publicatiedatum: di 7 juni 2022

Op zaterdag 18 juni zingt in de Lutherse Kerk in Woerden het Utrechtse Kamerkoor Next haar zomerprogramma ‘Die kühle Nacht’. In dit a-capellaprogramma onderzoekt het koor hoe dicht hoop en wanhoop bij elkaar liggen in onder andere muziek van Max Reger, Cyrillius Kreek en Sven-David Sandström.

 

Muzikale leiding is in handen van dirigent Fokko Oldenhuis. Op zondag 19 juni zingt het koor hetzelfde programma in de Pieterskerk in Utrecht.Hoop en wanhoop liggen dicht bij elkaar. Terwijl aan de rand van Europa een oorlog woedt en de pandemie nog altijd niet voorbij is, keert in de natuur het groen terug en staat de zon bijna op haar hoogste punt. Kamerkoor Next onderzoekt in een muzikaal uitdagend programma hoe juist in de koele nacht deze tegenstrijdigheid naast elkaar bestaat. 

Liederen van Max Reger en Peter Cornelius, en psalmen van onder andere Cyrillius Kreek en Sven-David Sandström, vormen daarin de basis. In meerdere van hun stukken -die een periode vanaf de late 19e tot in de 21e eeuw bestrijken- zit een ommekeer van het donker naar het licht, of draait het om troost. Zoals Cornelius het verwoordt: ‘Es dunkelt schon, mir schläfert, der Tag hat mich müde gemacht. Über meinem Bett erhebt sich ein Baum, drin singt die junge Nachtigall. Sie singt von lauter Liebe, ich hör es so gern im Traum.’ 

Kamerkoor NEXT, opgericht in 2015, bestaat uit jonge, ambitieuze zangers uit Utrecht en omgeving. Zij hebben hun sporen verdiend in verschillende studentenkoren en zijn actief (geweest) in verschillende (semi-) professionele ensembles. Het koor was de afgelopen jaren ook te horen op Radio 4 en te zien in Podium Witteman. 

Informatie kaartverkoop
Zaterdag 18 juni – 20.15 – Lutherse Kerk, Woerden
Toegangskaarten voorverkoop via www.kamerkoornext.nl €17,50 / €15,- / €10,- (naar draagkracht)

Zondag 19 juni – 15.30 – Pieterskerk, Utrecht  
Toegangskaarten voorverkoop via www.kamerkoornext.nl €17,50 / €15,- / €10,- (naar draagkracht)