Inloggen
Inloggen op Cultuurlokaal.nl



Stuur berichten voor de agenda naar de redactie.

Lezing; Nadenken over later

publicatiedatum: ma 23 mei 2022

dinsdag 14 juni organiseert de NPV afdeling Woerden een openbare lezing over het onderwerp “Nadenken over later”. In deze lezing hoopt mw. Rineke Heij, beleidsadviseur Advies en Toerusting bij de NPV in te gaan op vragen en aspecten die aan bod komen als het levenseinde in zicht komt. (gratis maar wel even aanmelden.

 

Het (naderend) levenseinde: daar denken en praten we niet graag over. Maar wat is nu juist passende (palliatieve) zorg als het levenseinde in zicht is gekomen? In de afgelopen coronatijd zijn helaas veel mensen daar onverwachts mee geconfronteerd. Zo’n situatie kan zich plotseling voordoen.

 

Tal van vragen kunnen er dan opspelen: hoe om te gaan met keuzes als wel of niet reanimeren bijvoorbeeld. Hoe maak je goede keuzes? En wie beslist er als er keuzes gemaakt moeten worden wanneer je dat zelf niet meer kunt? Is dat bijvoorbeeld in een wilsverklaring vastgelegd of is er over gesproken toen het nog kon?

 

De Levenswensverklaring van de NPV kan daarin een hulpmiddel zijn.

Wat is dit voor verklaring en wat is het verschil met een levenstestament? Op deze en andere vragen zal mw. Heij ingaan. De NPV is een christelijke patiëntenvereniging. Zij staat leden maar ook anderen bij in medische en ethische vraagstukken, zoals o.a. hierboven benoemd. De lokale afdeling Woerden richt zich vooral op het verlenen van hulp via sociale netwerken. Voor verdere informatie zie: npvzorg.nl/afdelingen/woerden/

 

  • Locatie:  in verenigingsgebouw Elim, Burg. Talsmaweg 19 Kamerik
  • tijd het begint om 20.15 uur.
  • aanmelden: Wilt u komen, laat het ons even weten.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Cor van Tuijl, voorzitter NPV Woerden, M 06-50517124 of E: voorzitter@npvwoerden.nl of Aafke Hofland, bestuurslid PR E: hofland.aafke@gmail.com