Inloggen
Inloggen op Cultuurlokaal.nl


Nieuwsbrief
Opgeven voor de Cultuurlokaal.nl nieuwsbriefItems voor agenda of nieuws zenden naar info@cultuurlokaal.nl

Cattenbroeker(fiets)tunnel even dicht

publicatiedatum: ma 9 mei 2022

De fietserstunnel tussen Snel & Polanen/Waterrijk en het Staatsliedenkwartier gaat dinsdag 10 mei om 20.30 uur dicht en moet de volgende ochtend 11 mei om 06.00 uur weer open zijn zodat fietsers en voetgangers weer door de tunnel heen kunnen. Fietsers en voetgangers worden tijdelijk omgeleid via de stationstunnel. De Steinhagense weg gaat eind juli dicht!

 
 

 

In de nacht van dinsdag op woensdag zal de aannemer met een kraan de nieuwe brugdelen over de tunnel op hun plek hijsen.  De brugdelen zijn vooraf gemaakt, zodat ze in één nacht op het plek gehesen kunnen worden.

 

Mocht het, door onvoorziene omstandigheden, niet lukken om alle brugdelen in een nacht op hun plek te krijgen worden de werkzaamheden in de nacht erna afgerond.

Autoverkeer op de Steinhagenseweg kan ook iets merken van de werkzaamheden bijvoorbeeld omdat de kraan en vrachtwagens met de brugdelen via het terrein van Het Baken naar hun opstelplaats draaien.

Ook is er mogelijk wat meer fietsverkeer op de rotonde op de Steinhagense weg i.v.m. de omleiding.

 

In de weken na het inhijsen van de brugdelen zijn er nog werkzaamheden voor het afwerken ervan

Eind juni moeten de werkzaamheden aan de bruggen geheel gereed zijn.

 

Steinhagense weg ook dicht

 De Steinhagenseweg zelf wordt Van 25 juli tot uiterlijk 12 augustus afgesloten om de weg aan te kunnen sluiten op de nieuw aangelegde Beneluxlaan.
 

De Steinhagenseweg gaat dicht vanaf de Cattenbroekerdijk tot voorbij de afslag naar het Minkema College, de sporthal en SC Woerden, die overigens nog wel bereikbaar zullen blijven.

Het winkelcentrum Snel en Polanen is dan alleen vanaf de westkant te bereiken.

 

Meer Informatie

Wie meer wil weten over de werkzaamheden, de gemeente geeft vandaag, maandag 9 mei, uitleg tijdens een inloopavond van 19.30 tot 21.30 uur in Het Baken.