Inloggen
Inloggen op Cultuurlokaal.nl


Nieuwsbrief
Opgeven voor de Cultuurlokaal.nl nieuwsbriefItems voor agenda of nieuws zenden naar info@cultuurlokaal.nl

Kalsbeekcollege fotoproject “Strijd”

publicatiedatum: wo 27 april 2022

Voor het fotoproject “Strijd” voor het vak Beeldend Vormen werden leerlingen uit 5 havo van het Kalsbeekcollege Schilderspark in contact gebracht met veteranen, vluchtelingen of mensen die vaak uit eigen ervaring hun verhaal over de Tweede Wereldoorlog of een ander conflict wilden vertellen. Het resultaat is op deze expositie in de Petruskerk te zien. Er is ook een boekje verkrijgbaar.

 

Het is indrukwekkend om te zien hoe deelnemers, soms zelfs voor de allereerste keer, met de leerlingen willen delen wat ze hebben meegemaakt.

 

Het project is een samenwerking met de Stichting 4 en 5 mei Woerden en viert dit jaar zijn vijfde editie met een prachtig boekje en een expositie in de Petruskerk.

 

Dat vrijheid niet vanzelfsprekend is, zagen we niet alleen in de Tweede Wereldoorlog, maar zien we nu ook in Oekraïne. “Vrijheid is het waard om je voor in te zetten en het onvoorstelbare geweld dat honderdduizenden op de vlucht heeft gejaagd, laat zien wat er op het spel kan staan als je vrijheid nastreeft”, schrijft Jan van Es, voorzitter van Stichting 4 en 5 mei Woerden in het voorwoord.

 

Belangstellenden kunnen vanaf heden tot eind mei de expositie bezichtigen tijdens de reguliere openingstijden in de Petruskerk.

 

Het boekje: Een papieren versie van het boekje is zowel bij de Petruskerk als bij de loge van het Kalsbeek College, locatie Schilderspark, op te halen. De digitale versie van het boekje bekijk je hier.

 

Boven: fragment boekje

Bron: website Kalsbeek