Inloggen
Inloggen op Cultuurlokaal.nlStuur berichten voor de agenda naar de redactie.

Het Klooster Speelt Buiten | KlapstoelKabaret

publicatiedatum: wo 27 april 2022

Een pop-up podium voor cabaret en kleinkunst. Na het succes in de zomer van 2021 gaat ook dit jaar Het Klooster weer buiten spelen! Met deze zomer nieuw talent, nieuwe liedjes en conferences tijdens een avond Klapstoelkabaret. Het podium staat in juni in de lommerrijke tuin van Podium Bredius en in juli in het weiland van Boerderij de Boerinn.

 

Je ziet optredens van artiesten uit de Klapstoel-selectie, die bestaat uit eersteklas cabarettalenten die stuk voor stuk al festivals en prijzen wonnen.


Kom kijken naar je favoriete cabaretier op het podium of ontdek de artiesten van de toekomst bij de ondergaande zon voor de vriendelijke ticketprijs van € 12,50.

 

OVERZICHT

  • 8 juni Podium Bredius/ 21 juli Boerderij de Boerinn

Bovenste Knoopje Open is een kleinkunstgezelschap met frontman Sjoerd van Capelleveen. Met ruim 400 speelbeurten op hun naam en hun Nederlandstalige muziek die al bijna een half miljoen keer beluisterd werd, zijn deze vier jonge mannen met ontwapenend plezier aan de weg aan het timmeren.

Ze stonden meermaals in het voorprogramma van Lucky Fonz III en speelden menig theater en vrijwel alle StuKaFesten van Nederland plat.

De Theaterkrant noemt hen ‘een belofte’ en schreef: ‘Bovenste Knoopje Open luidt met Tijd Zat een nieuw tijdperk in voor de geëngageerde cabaretier.’ Over Sjoerd schreven ze: ‘Vertrouwelijk spreekt hij tegen de zaal, reageert ad rem op het publiek, persifleert ontspannen de uiteenlopendste personages, van seksist tot deftige huisdichter.’ Zij speelden eerder in Woerden tijdens NachtKlooster.

 

  • 9 juni Podium Bredius

Luan Buleshkaj is een woordkunstenaar in de breedste zin van het woord en is een gevestigde naam in de spoken word-scene in Nederland. Sinds de Albanese Amsterdammer uit De Baarsjes entree maakte in de poëziewereld stond hij al op vele gerenommeerde podia in Nederland. Sinds mei 2020 is Luan aan het rondtrekken door Nederland met zijn eerste solo-theatervoorstelling genaamd Leeuwenkind. In september 2020 won hij met deze voorstelling de Beste of Fringe 2020 tijdens het Amsterdam Fringe Festival en een maand later sleepte hij de Shaffy Cheque in de wacht bij het Amsterdams Kleinkunst Festival.

 

 

  • 22 juni Podium Bredius

Kiki Schippers behoeft geen toelichting, onze “eigen Kiki” maar voor wie haar nog niet kent, Kiki won de

publieksprijs én de persoonlijkheidsprijs bij Cameretten. Ze tourt door het land met voorstellingen met een overdaad aan scherpe en ontwapenende liedjes en verzorgt stekelige en aanstekelijke bijdrages in de media. Ze bedrijft satire bij Spijkers met Koppen, schreef columns voor het AD, werd bijna de Slimste Mens, o

ntving de Annie M.G. Schmidtprijs voor het lied Er spoelen mensen aan en werd al vier keer genomineerd voor het beste theaterlied. Kiki Schippers leverde regelmatig een muzikale bijdrage aan televisieprogramma De Vooravond.

 

  • 23 juni Podium Bredius

Lonneke Dort won de juryprijs van het Amsterdams Kleinkunst Festival. Het Parool schrijft over haar: ‘Dort heeft maar weinig nodig om je haar zwartgallige wereld in te trekken. En wat belangrijker is: het voelt helemaal echt wat ze doet’. In 2020 wordt Lonneke uitgeroepen tot één van de cabaretiers van de NRC 101 Nieuwe Talenten, een lijst met de kunstenaars voor de toekomst. Lonneke neemt je mee in een ogenschijnlijk licht verhaal en giet de zware dingen des levens het liefst in een vilein en droogkomisch lied. Over haar nieuwe programma schrijft De Theaterkrant: ‘Prachtige dromerige liedjes vanuit de eigen bubbel.’

 

  • 13 juli Boerderij de Boerinn

Vlamousse staat voor Brigitte van Bakel en Maya van As die na hun afstuderen aan de Koningstheateracademie besluiten samen verder te gaan. In 2019 wint het duo de allereerste Studentenjuryprijs van het Leids Cabaret Festival. Het Leidsch Dagblad omschrijft hen aan de hand daarvan als ‘schaamteloos grappige energiebommetjes die prikken op gevoelige plekjes’. Vlamousse benoemt totdat er niks meer te benoemen valt. ‘Maak het bespreekbaar’, is het credo. Geen onderwerp te pijnlijk of ze smijten het op tafel. Vol goede bedoelingen, maar desalniettemin misplaatst moraliserend, worstelen ze zich door de thema’s van deze tijd.

 

  • 14 juli Boerderij de Boerinn

Pieter Verelst won in 2015 met Mijn broer en ik zowel de juryprijs als de persoonlijkheidsprijs op het Groninger Studenten Cabaret Festival en een jaar later zowel de juryprijs als de persoonlijkheidsprijs op het befaamde Camerettenfestival in Rotterdam. Net als voor zijn debuutprogramma scoorde Verelst met zijn tweede solovoorstelling Amai, vol met zijn typische humor en muzikale vondsten, louter vijf sterren recensies. De Standaard noemt Verelst een ‘briljante cabaretier’.
Naast cabaretier is Pieter Verelst de bedenker van de absurde podcast ‘Meneer Karton’ en speelde hij zeer diverse rollen in toneelstukken en muziektheaterproducties.

 

  • 20 juli Boerderij de Boerinn

Anne Neuteboom werd genomineerd voor de Neerlands Hoop 2019 (‘een frisse wind in het huidige cabaretlandschap’, aldus de jury), het regent sterren in haar recensies en ze werd met stip genoemd in bijna alle jaarlijstjes! Haar programma Kijk haar gaan werd door zowel Parool als De Groene Amsterdammer gekozen tot één van de beste programma’s van het jaar en is te zien op Netflix, NPO Start en Cultuurticket. Volgens Trouw is ze de meest veelbelovende nieuwkomer en NRC tipte haar als één van dé talenten van nu.

 

Tickets à € 12,50 zijn 24/7 te koop via de website www.kloosterwoerden.nl