Inloggen
Inloggen op Cultuurlokaal.nl


Nieuwsbrief
Opgeven voor de Cultuurlokaal.nl nieuwsbriefItems voor agenda of nieuws zenden naar info@cultuurlokaal.nl

Wijze Woerden van start!

publicatiedatum: do 14 april 2022

Vrijdag 15 april start het gratis pop-up festival Wijze Woerden. Ieder weekend tot en met 22 mei zijn er op vrijdag/zaterdag/en zondagmiddag optredens van zeer uiteenlopende muzikanten en exposities van lokale kunstenaars. Het eerste weekend kan je bij Podium Bredius genieten van muziek van o.a. Romi Brasil, Willem Jacobs, Simon Akroa en Lola's Basement. Kunst is er van Winnie Sluis,

 

 die niet alleen exposeert, maar ook, onder toeziend oog van het publiek, aan nieuw werk werkt.

In de weekenden erna strijkt Wijze Woerden neer bij

  • De Kade, 
  • De Molen,
  • Gare Pompidou,
  • De Woerdenaar en
  • Het Klooster.

Elke week weer een indrukwekkende line-up met o.a.
Naomi Snell, Leander, Dichterbij, Sunset Kinda Guy en Nevin. En exposities van Ineke Smienk, Marijn Haaksman, Juul le Fevre, Bianca Wisseloo en vele anderen.

Hou onze agenda in de gaten of kijk op Wijze Woerden

 

pop-up optredens op verrassende locaties

 

Vreemde Vogels festivals

Dit zijn pop-up parade festivals, met live muziek en kunst exposities op bijzondere locaties. Sinds 2017 organiseert stichting Vreemde Vogels deze festivals in meer dan tien verschillende steden in Nederland en België. We brengen reuring en verbinding middels kunst en cultuur.

Gedurende meerdere weken wordt elke vrijdag, zaterdag én zondag op een bijzondere plek in de stad een intiem podium ingericht, waar het publiek zich kan onderdompelen in de livemuziek van diverse en vernieuwende acts. Elke week op een andere uiteenlopende – soms nieuwe, en altijd unieke – locatie.
Wij willen bezoekers verrassen met een gratis evenement waarin optredens van lokale én nationale artiesten centraal staan. En er is meer, in de tot pop-up podium omgetoverde locaties van lokale ondernemers combineren we de optreed-plek voor muziekacts met een expositie van lokale kunstenaars.


Ons uiteindelijke doel? Verbinding. Tussen een toevallige voorbijganger en een singer-songwriter, tussen een sociale ondernemer en een exposant, tussen de beheerder van een interessante plek en een muzikant met grote ambities, tussen de bewoners en bezoekers van het stadscentrum en de daaromheen liggende wijken, tussen de stad – in al haar facetten – en haar bewoners, tussen mensen.
Het festival moet een podium bieden aan zowel landelijk talent als aan lokale artiesten en kunstenaars.