Inloggen
Inloggen op Cultuurlokaal.nl


Nieuwsbrief
Opgeven voor de Cultuurlokaal.nl nieuwsbriefItems voor agenda of nieuws zenden naar info@cultuurlokaal.nl

Rijnkunstprijs 2022 de Winnaars

publicatiedatum: za 9 april 2022

De prijswinnaars van de 5e RIJNkunstPRIJS zijn bekend. Gisteren vrijdag 8/4 werden ze uitgereikt in de bibliotheek Woerden. Andre Zentveld won met 195 punten de Publieksprijs Lies van de Werken werd 2e. Arthur Koopmans won de eerste prijs in de categorie 2D en Atelier de schuur won, met een groepswerk, in de categorie 3D. Hans Goslinga (2D) en Lia Meiborg (3D) eindigden als 2e in hun categorie.

 

De Publieksprijs  en de 1e prijs in elke categorie was een "gewichtige" trofee, (want uit een brok natuursteen vervaardigd). Ze zijn, voor de tweede maal, ontworpen, gemaakt en geschonken door Gerrit Peele.

 

Veel mensen hebben deze expositie met werken van 25 kunstenaars bekeken en velen daarvan vulde een stemformulier voor de publieksprijs in.

De organisatoren van KUNSTaandeRIJN mogen trots zijn op

deze zeer geslaagde vijfde editie van de RijnKUNSTprijs.

Uit het jury rapport

De kunstenaars die in de prijzen vielen kregen daarbij, summier, iets mee uit het jury rapport:

'Stadsleven'. van Atelier de Schuur: ''Een knap groepswerk en toch één geheel. Vrolijk, aantrekkelijk en mooi vormgegeven, met alle elementen van onze Woerdense stad te midden van het groene hart, plezierig werk om naar te kijken.'' (zie links)

 

'Daar bij die Haven van 'Andre Zentveld: Fraai kleurgebruik, de volheid is, voor jong en oud,  aantrekkelijk om naar te kijken en van alles te ontdekken, gedetailleerd, lokaal en herkenbaar. (zie onderaan rechts)

 

Stil-leven op de Gracht' van Lies van de werven; Mooi en fijn geschilderd, mooie sfeer van stil stadsleven onder een witte winterse deken.

 

'Laporello Stadsleven' van Lia Meiborg; interessant en flexibel kunstwerk met veel elementen van lokaal stadsleven.(zie onderaan links)

 

 

'650 jaar' van Arthur Koopmans; knap geschilderd en zeer sfeervol met sprankelend licht dat het ritme van een lome zomer-namiddag weergeeft.

 

 

Urban-Traffic van Hans Goslinga; Heel herkenbaar grotestadsleven met een orginele invals en kijkhoek. Fraai en boeiend kleurgebruik. verassend drieluik.

 

 

Puzzel & Plein

Enkele kunstwerken kregen, naast een kunstzinnig oordeel, nog een extra suggestie mee van de jury.

 

Zoals het kunstwerk van Andre Zentveld; "zeer

geschikt om een puzzel van te maken of om af te drukken op een drinkbeken of koektrommel, meteen een mooi stukje Woerden promotie" .

 

 

 

"het werk van Lia Meiborg , zou groot uitgevoerd, niet misstaan als variabele opstelling in een grote binnen of buitenruimte zoals de hal van het stadhuis of een plein in Woerden, de openingen in het werk vormen meteen de suggestie aan stadspoorten en stegen van de stad"

 

Bron: redactie CL

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

De expositie in de bibliotheek (Meulmansweg) is nog te zien tot en met 16 april.