Inloggen
Inloggen op Cultuurlokaal.nl


Nieuwsbrief
Opgeven voor de Cultuurlokaal.nl nieuwsbriefItems voor agenda of nieuws zenden naar info@cultuurlokaal.nl

Penning 650 jaar voor Vrijwilligers Taalvisite

publicatiedatum: di 5 april 2022

Woerden viert dit jaar 650 jaar stadsrechten met een jaar lang activiteiten en festiviteiten. Een van de feestelijkheden is de uitreiking van de Penning Woerden 650 jaar. In totaal zal de Gemeenteraad dit jaar 650 penningen uitreiken aan mensen die een waardevolle bijdrage leveren aan de samenleving. 29 Daarvan zijn de vrijwilligers van Taalvisite.

 

Zij kregen maandag 28 maart in de Bibliotheek een penning uitgereikt voor hun belangrijke bijdrage aan het terugdringen van taalachterstanden.

Op de penning staat een rode ruiter die verwijst naar de ruiter die op het schilderij ‘Het beleg van Woerden’ staat afgebeeld.

 

Nestor Hendrie van Assem was namens de burgemeester aanwezig bij de feestelijke uitreiking. Samen met directeur van de Bibliotheek Mirjam van den Bremen hield hij een mooie speech en heeft hij meegedaan met de uitreiking van de speldjes. Natuurlijk heeft hij iedereen gefeliciteerd. De vrijwilligers voelden zich allen zeer vereerd met de penning en waren duidelijk onder de indruk van deze bijzondere uitreiking.

 

Trots

De Bibliotheek is trots op alle vrijwilligers, trots op het programma Taalvisite en trots dat vrijwilligers en programma zijn genomineerd.

 

Het is een eervolle blijk van waardering voor hun inzet in de afgelopen jaren en zeker de afgelopen 2 jaar tijdens de coronapandemie.


De Rode Ruiter

Tijdens de bijeenkomst werd de doorgeefvideo getoond met de Rode Ruiter. klik op de video voor het filmpje. (In de loop van het feestjaar wordt de doorgeefvideo steeds verder uitgebreid.)
 

Taalvisite

We zien het ook als blijk van waardering voor de rol die de Bibliotheek heeft in de samenleving als het gaat om het voorkomen van taalproblemen bij de jeugd. Het project Taalvisite helpt om taalachterstanden te verkleinen. Vaak wordt het project Taalvisite geassocieerd met vrijwilligers die voorlezen aan het kind. Maar Taalvisite is veel meer dan dat. Bij Taalvisite draait het erom dat ouders zelf meer voor gaan lezen, meer taalspelletjes doen én samen met hun kind een bezoek brengen aan de Bibliotheek. De Taalvisite Vrijwilligers stimuleren dit en laten tijdens hun bezoek aan het gezin zien hoe ouders dit zelf kunnen oppakken.


Meer weten over Taalvisite?

Wil je meer weten over Taalvisite, of wil je je aanmelden als vrijwilliger? meer informatie.